Fortuna Sittard haalt Ben Rienstra terug naar Nederland

Fortuna Sittard heeft met Ben Rienstra opnieuw een slag geslagen op de transfermarkt. De 30-jarige middenvelder wordt per direct overgenomen van Kayserispor. De voormalig jeugdinternational tekent in Sittard een contract voor de duur van drie seizoenen.

Ben Rienstra is blij met zijn transfer naar Sittard: “Ik ben trots dat ik de komende jaren voor Fortuna Sittard mag gaan spelen. Ik heb veel zin in dit nieuwe project en ik hoop dat ik mijn steentje kan bijdragen aan de groei die de club de afgelopen jaren heeft ingezet.”

Sjors Ultee is tevreden dat de deal rond is. “Het was er een van de lange adem, maar we zijn blij dat het nu rond is,” aldus de technisch manager van Fortuna Sittard. “We voegen met Ben een ervaren leider toe aan onze selectie. Wij zijn continue op zoek naar de juiste balans tussen ervaring en jong talent. De kwaliteiten van Ben sluiten daar perfect op aan.”

Rienstra debuteerde in het betaalde voetbal voor Heracles Almelo en diende door de jaren heen PEC Zwolle, AZ, Willem II en SC Heerenveen. In de zomer van 2019 koos de Alkmaarder, na 255 wedstrijden in de Eredivisie, voor een buitenlands avontuur bij Kayserispor. Voor de Turkse club kwam Rienstra afgelopen seizoen tot 26 competitiewedstrijden.