Fortuna goed vertegenwoordigd tijdens de Kennedymars

Paaszaterdag vond, na een onderbreking van twee jaar vanwege de Coronapandemie, opnieuw de Kennedymars plaats in Sittard. Fortuna Sittard was goed vertegenwoordigd bij met name de Mini-Mars, met een delegatie van 265 lopers was er sprake van een forse groen/gele afvaardiging.

Fortuna Sittard is meer dan voetbal alleen. Via de maatschappelijke afdeling van de club worden onder meer richting amateurvoetbalclubs, scholen en ouderen een groot aantal activiteiten in de samenleving georganiseerd. Paaszaterdag werd voor het eerst deelgenomen aan de Kennedymars. Vanuit Fortuna Sittard werd de organisatie voor een groot gedeelte verzorgd door Remco Lucassen: ,,Het leek ons een prima initiatief om via een activiteit gericht op bewegen met onze club voor het voetlicht te treden. Daarmee geven we ook weer bekendheid aan onze maatschappelijke activiteiten’.

Er werd gekozen voor deelname aan de Mini-Mars van 10 kilometer om zo veel mogelijk mensen de mogelijkheid te bieden om sportief actief te worden. Dat lukte erg goed, zo waren onder meer de G Vrienden van Fortuna Sittard en Sportclub Susteren met hun hele team en begeleiding onder de deelnemers. Tevens had een elftal van de Academy, de jeugdafdeling van Fortuna Sittard, zich ingeschreven. Fortuna Sittard sponsor Wil Helwig was met een delegatie van zijn bedrijf onder de lopers, ziektekostenverzekeraar CZ sloot zich met een grote groep lopers (via de personeelsvereniging van het bedrijf) aan.

De deelnemers waren goed herkenbaar. Lucassen: ,,Mensen die onder de Fortuna vlag hebben deelgenomen, ontvingen van ons een speciaal Walk for Life t – shirt en bijbehorende sjaal. Mooi om te zien hoe, verdeelt over de deelnemers van de Mini-Mars, het groen en geel steeds zichtbaar was.”

De opbrengst van Walk for Life komt ten goede aan enerzijds de stichting ALS en anderzijds aan Football Memories, dat door Fortuna Sittard elke eerste woensdag van de maand wordt georganiseerd.