Fortuna Sittard gaat systemen van Comparisonator gebruiken

Fortuna Sittard gaat werken met de systemen van Comparisonator. Het bedrijf is gespecialiseerd in het bijhouden, analyseren en vergelijken van club- en spelersstatistieken. Met het omarmen van de diensten treedt de club in de voetsporen van Turkse topclubs als Besiktas en Galatasaray. Fortuna Sittard is daarmee de eerste Nederlandse club die de tool gaat gebruiken.

Aan de hand van meer dan 100 parameters in 271 competities worden de statistieken van spelers en clubs gemeten en beschikbaar gesteld. De grafieken geven een uniek inzicht in Fortuna Sittard, de spelers en zijn tegenstanders. In eerste instantie zal Comparisonator worden ingezet door de marketingafdeling voor het creëren van extra content.

Nick Verheijen, marketing manager bij Fortuna Sittard, ziet de diensten van Comparisonator als mooie toevoeging op de al bestaande tools. “Binnen Fortuna Sittard zijn wij altijd op zoek naar innovatieve manieren om de fans inzichten te geven die ze dichter bij de club brengen. We zijn dan ook erg trots dat wij de eerste Nederlandse club zijn die middels Comparisonator unieke statistieken aan onze fans kan verschaffen.”