Fortuna Sittard en VVV-Venlo spelen gelijk in oefenwedstrijd

In een zonnig Venlo stonden Fortuna Sittard en VVV-Venlo alweer voor de vierde keer dit seizoen tegenover elkaar. In de oefenwedstrijd tussen de Limburgse ploegen, waarbij aan Sittardse zijde de reserves vlieguren mochten maken, vielen liefst zes doelpunten. Beide ploegen scoorden drie maal: 3-3. De doelpunten werden gemaakt door Emil Hansson en Dario van den Buijs. 

 

VVV-Venlo maakte vanaf de aftrap haar intenties duidelijk. De club begon met druk zetten en zag dit na een kleine tien minuten beloond worden. In de tiende minuut scoorde de ploeg uit Venlo. De aanval werd afgerond met een geplaatste bal in de linkerhoek, buiten het bereik van Piet Velthuizen. Fortuna Sittard probeerde snel op gelijke hoogte te komen met kansen voor Thibaud Verlinden en Arian Kastrati, maar zonder succes. In de zeventiende minuut bediende Verlinden Kastrati met een perfect voorzet op maat, echter lukte het de jongeling niet om kracht achter te bal te zetten.

 

Na een half uur voetballen kwam de stand dan toch in evenwicht. In de dertigste minuut werd een voorzet van Verlinden geraakt door een arm, wat resulteerde in een strafschop. Hansson mocht aanleggen en schoot de bal zonder enige twijfel in de linkerkruising: 1-1. Na de gelijkmaker probeerde Fortuna Sittard de leiding te nemen in de wedstrijd. Vier minuten na de gelijkmaker kreeg Dimitrios Emmanouilidis de uitgelezen kans om de Sittardenaren op voorsprong te schieten. Echter werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Direct daarna is het opnieuw raak voor VVV-Venlo. Uit de vrijetrap die volgde een aanval waarbij Gregoire Amiot de bal op zijn arm kreeg. Velthuizen werd de verkeerde hoek ingestuurd: 2-1. Kastrati was voor het rustsignaal nog dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot mistte kracht. 

Fortuna Sittard begon de tweede helft met veel energie en al snel volgde een goede kans. Mike van Beijnen gaf vanaf rechts voor, Kastrati wist het net niet te vinden. Enkele minuten later gold hetzelfde voor Amiot, die zijn bal geblokt zag worden. De 2-2 viel uiteindelijk via Van den Buijs. De mandekker weet de bal na een afgeslagen corner binnen te koppen. Het slotakkoord leverde aan beide kanten nog een treffer op: eerst scoorde VVV-Venlo, gevolgd door een eigen doelpunt: 3-3.

Opstelling:
Velthuizen, Beijnen (’68 Pluijmen), van den Buijs,  Essers, Amiot, George (58′ El Ablak), Moutoussamy, Verlinden, Hansson, Kastrati en Emmanouilidis (71′ Breukers)