Fortuna Sittard en Sjors Ultee vinden elkaar in nieuw contract

De samenwerking tussen Sjors Ultee en Fortuna Sittard krijgt een vervolg. Het contract van de hoofdtrainer is opengebroken en verlengd. De hernieuwde verbintenis houdt de Utrechter tot medio 2023 in het Fortuna Sittard Stadion.

De hoofdpersoon in het verhaal is content met de nieuwe verbintenis. “Hier staat een enorm trotse trainer”, aldus Ultee. “Ik ben vanzelfsprekend enorm blij met deze verlenging én met het vertrouwen dat hier wederom uit spreekt. We hebben in een korte tijd een prachtige prestatie neergezet met de organisatie die er nu staat. Daar kunnen we met z’n allen trots op zijn en op voortborduren.” 

Technisch manager Sjoerd Ars: “We zijn als club bijzonder blij dat we Sjors voor een langere periode aan ons hebben weten te binden. Deze ontwikkeling sluit perfect aan bij de weg die we zijn ingeslagen, waarbij we met een frisse, innovatieve staf onze ambities voor de komende jaren willen waarmaken. Dat we het contract al na vier maanden openbreken zegt alles over het vertrouwen dat wij hebben in deze combinatie en daarmee een succesvolle toekomst.”

Ivo Pfennings sluit zich aan bij de woorden van Ars. “Dit is een prachtig moment voor de club,” laat de algemeen directeur desgevraagd weten. “Sjors en alle andere leden van de staf hebben het fantastisch gedaan. Met het verlengen van dit contract maken we een grote stap in de continuïteit van de club.”

Ultee werd in december 2020 aangesteld als hoofdtrainer en zette direct na zijn aanstelling een indrukwekkende reeks neer. Fortuna Sittard vergaarde in zestien competitieduels liefst 31 punten, waardoor de club momenteel bivakkeert op de tiende plaats in de Eredivisie.