Fortuna Sittard en RKC Waalwijk delen de punten

Fortuna Sittard heeft aan de tweede thuiswedstrijd van het nog prille seizoen één punt overgehouden. De ploeg boog een 1-2 achterstand om in een gelijkspel. Voor de thuisclub scoorden Samy Baghdadi en Mats Seuntjens. Seuntjens werd na afloop van het duel door de fans verkozen tot EP:Tummers Man of the Match. 

De wedstrijd begon vlot. Al binnen de minuut was Saïd Bakari gevaarlijk namens de gasten, in de tegenaanval schoot Zian Flemming naast. Daarna bleef het voor enige tijd rustig voor beide doelen. In de 23e minuut kwam Fortuna Sittard op voorsprong. Mats Seuntjens bediende met een prachtige lage voorzet Samy Baghdadi, van de rand van de vijf meter schoot deze snoeihard in: 1-0. Zijn eerste competitiedoelpunt voor Fortuna.

Seuntjens stond met zijn prachtige techniek nog diverse keren aan de basis van gevaarlijke situaties voor het doel van RKC doelman Etiënne Vaessen. Vooral de kans die de Brabander aan Flemming bood had een doelpunt moeten opleveren, de schaduwspits schoot echter net naast de voor Fortuna verkeerde kant van de paal. Een inzet van Tesfaldet Tekie ging net voorlangs. Zeven minuten voor rust kwam RKC Waalwijk op gelijke hoogte. Na een hoekschop van routinier Alex Büttner bracht Fortuna doelman Yannick van Osch in eerste instantie nog redding, de rebound was echter voor Michiel Kramer. Van dichtbij had de centrumspits geen moeite om te scoren: 1-1.

Tien minuten na rust was Kramer opnieuw succesvol. Jens Odgaard verscheen vrij voor Yanick van Osch, deze kon in eerste instantie redding brengen. Odgaard bracht de bal opnieuw in het strafschopgebied, waarna Kramer de Fortuna verdediging opnieuw aftroefde: 1-2. Fortuna Sittard moest in de achtervolging. Twee minuten na de tweede treffer voor de gasten hield Van Osch Fortuna Sittard in de wedstrijd, hij redde uiterst fraai in een één tegen één situatie met Richard van de Venne.

Na precies een uur spelen bracht hoofdtrainer Sjors Ultee met Toshio Lake en Ben Rienstra twee verse krachten. Voor Rienstra de eerste speelminuten in een officiële wedstrijd dit seizoen, nadat de medici hem groen licht hadden gegeven. De gasten beperkten zich tot verdedigen, de fans van Fortuna Sittard schreeuwden de spelers van de thuisclub naar voren.

Na 68 minuten kreeg Fortuna loon naar werken. Een mooie steekbal van Tekie werd door Seuntjens op al even fraaie wijze achter doelman Vaessen gewerkt, zijn bekeken lage schot was de keeper te machtig: 2-2. In de slotfase was Tekie nog dicht bij de winnende treffer, zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied ging centimeters naast. In de extra tijd kregen de gasten nog een goede mogelijkheid. Een vrije trap van Lennerd Daneels van zo’n 17 meter ging tot opluchting van alles en iedereen van Fortuna echter  over.

Opstelling:
Van Osch, Rota, Angha, Janssen, Ferati, Duarte (60′ Rienstra), Tekie, Duarte, Hansson, Seuntjens en Baghdadi (60′ Lake)