Fortuna Sittard en N.E.C. in evenwicht in besloten oefenduel

Fortuna Sittard en N.E.C. Nijmegen stonden donderdagmiddag tegenover elkaar. De oefenwedstrijd, waarin Kristof Aelbrecht in het kader van zijn trainerscursus als hoofdtrainer fungeerde, werd uiteindelijk doelpuntloos gelijkgespeeld. Het duel werd achter gesloten deuren gespeeld.

Aelbrecht moest het tegen de Nijmegenaren stellen zonder internationals Emil Hansson, Lisandro Semedo, Alexei Koselev, Lazaros Rota, Branislav Ninaj en nieuwkomer Samuel Moutoussamy. Daar stond het officieuze debuut van Jaroslaw Jach tegenover. Fortuna Sittard begon de wedstrijd voortvarend met een kans voor Tesfaldet Tekie, die zijn inzet op de paal zag belanden. De rebound van Zian Flemming werd knap gekeerd door de NEC-doelman.

In het vervolg van de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op, al bleven de betere kansen voor de thuisploeg. Sebastian Polter was eveneens dicht bij. Na een dieptepass van Clint Essers op Mats Seuntjens werd de Duitse spits bediend. Zijn inzet eindigde op de paal. Vlak voor rust werd doelman Yanick van Osch nog getest, maar de goalie liet zich niet passeren.

De tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. De bezoekers uit Nijmegen kwamen goed voor de dag in Sittard en stond defensief degelijk. Na een klein uur voetballen meldde N.E.C. zich voor het doel van Van Osch, die redding moest bieden op een inzet van dichtbij. Enkele minuten later verschenen de bezoekers opnieuw voor het Sittardse doel met een gevaarlijke kopbal. De kansen bleven ook in tweede helft spaarzaam, waardoor het duel uiteindelijk eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. 

Opstelling
Van Osch; Essers, Angha (59′ Van Beijnen), Jach, Janssen (59′ Cox); Tekie (59′ Swinnen), El Ablak, Seuntjens (76′ Flemming), Flemming (59′ Ugur), Polter (76′ Kastrati) en Dianessy.