Fortuna Sittard en FC Dordrecht starten samenwerking

Fortuna Sittard en FC Dordrecht slaan de handen ineen. Beide clubs zijn een langdurige samenwerking overeengekomen, waarbij kennisdeling op technisch en commercieel vlak centraal staan. Daarnaast krijgen spelers van Fortuna Sittard de kans om op huurbasis ervaring op te doen bij de Zuid-Hollandse vereniging.

Sjoerd Ars, hoofd internationale scouting en transfers, was namens Fortuna Sittard nauw betrokken bij het uitrollen van de samenwerking. “De club heeft in de afgelopen jaren een positieve ontwikkeling doorgemaakt binnen alle facetten, waaronder op voetbaltechnisch gebied,” aldus Ars. “Een van de belangrijkste pijlers in deze samenwerking is om jonge spelers de kans te geven zich door te ontwikkelen binnen het betaalde voetbal.” 

“Het niveau ligt een stuk hoger dan twee jaar terug en daardoor krijgen een aantal jonge talenten minder kansen dan wij ze willen geven,” vervolgt de oud-prof. “Vanuit die gedachtegang is de samenwerking met FC Dordrecht een logische stap. We hebben met meerdere clubs uit de Keuken Kampioen Divisie gesprekken gevoerd, maar het gevoel bij FC Dordrecht was vanaf het begin erg goed. We zijn er van overtuigd dat dit een win-win situatie oplevert voor beide partijen en gaan er samen een mooie en langdurige samenwerking maken.”

Algemeen directeur Ivo Pfennings is trots dat de samenwerking met de Dordtenaren beklonken is: “Met deze samenwerking zetten we een belangrijke stap. Een van de doelstellingen van Fortuna Sittard is het ontwikkelen van jonge talenten en hierin is een belangrijke rol weggelegd voor FC Dordrecht. Daarnaast zullen we op commercieel gebied kennis, ervaringen en het zakelijke netwerk met elkaar delen. Dit moet uiteindelijk leiden tot waardecreatie voor beide clubs.”