Fortuna Sittard completeert RvC

Patrick Brouns en Christiaan Donners zijn toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Fortuna Sittard. Hiermee komt een einde aan de transformatie die eerder dit seizoen werd ingezet.  

In november 2019 deden RvC-leden Johnny Creemers, Wil Meijers, Marcel Tinnemans en Ron Quaedvlieg na een bijzonder succesvolle periode een stap terug. Met de toetreding van Patrick Brouns en Christiaan Donners bestaat de nieuwe RvC – naast de zittende leden Rick Gruijters, Eric de Jong en grootaandeelhouder Isitan Gün – nu uit vijf personen. 

De 48-jarige Patrick Brouns brengt een berg aan ervaring mee. De voormalig gedeputeerde van de provincie Groningen heeft naast een uitgebreide politieke carrière ook zijn sporen verdiend in het bedrijfsleven. Hij was in diverse managementfuncties verantwoordelijk voor algemeen en financieel beleidAls gedeputeerde was hij onder andere verantwoordelijk voor economische zaken en ondernemerschap, sport, en het toezicht op de financiën. 

Daarnaast is 
Brouns maatschappelijk betrokken en actief en maakte hij deel uit van vele stuurgroepen en Raden van Toezicht. Vaak in de rol van voorzitter. “Ik ben in mijn acteren altijd resultaat-gedreven. Verbindend werken vanuit teamverband, maar ook keuzes durven maken. Deze eigenschappen zullen zeker nodig zijn in de voetbalwereld, waarin presteren in teamverband ook centraal staat.” De in Heythuysen opgegroeide Brouns is al sinds 1982 Fortuna-fan en heeft een duidelijke visie over hoe hij de club kan helpen. “Ik wil met name de regionale binding versterken en de commerciële basis vergroten. Daar wil ik graag mijn regionale en nationale netwerk voor inzetten.  

Christiaan Donners, 37 jaar oud, is advocaat en salary partner bij Hekkelman advocaten en notarissen. Een toonaangevend kantoor in Nijmegen en Arnhem met meer dan 150 medewerkers waarvan 50 advocaten. Christiaan heeft als advocaat een brede ondernemingsrechtelijke proces- en adviespraktijk en adviseert met name bij herstructureringen, (bestuurders)aansprakelijkheidskwesties en complexe beslag- en executiezaken. Christiaan is opgegroeid in Spaubeek en is al 30 jaar onafgebroken trotse bezitter van een seizoenkaart van Fortuna Sittard. In 2016 trad hij toe tot het bestuur van de STAK, het orgaan dat het ‘Gouden Aandeel’ houdt en de supporters van Fortuna Sittard vertegenwoordigt. Vanuit de STAK maakt hij nu de stap naar de RvC. “Ik kom al mijn hele leven bij Fortuna en ben dan ook enorm trots nu deze rol te mogen vervullen. Ik kijk er naar uit om met mijn juridische kennis en ervaring bij te dragen aan de ontwikkeling van Fortuna tot een stabiele eredivisieclub.” 

Algemeen directeur Ivo Pfennings is verheugd over het toetreden van de twee nieuwe leden. “Deze twee mannen nemen een onschatbare hoeveelheid kennis en ervaring mee. Patrick heeft een groot commercieel netwerk en politieke ervaring. Christiaan kan ons als advocaat juridisch ondersteunen waar dat nodig is. Met hen in onze gelederen, is onze RvC compleet. 

Daarbij zijn beiden fervent Fortuna-supporter, wat natuurlijk ook niet onbelangrijk is. Zeker in deze moeilijke en onzekere tijden hebben we mensen nodig die expertise bezitten en dat combineren met een enorm hart voor de club. Samen gaan we de komende tijd onze schouders eronder zetten.”