Fortuna Sittard buigt voor PSV in bekertoernooi

Fortuna Sittard heeft woensdagavond het bekerduel tegen PSV met 2-0 verloren. Ritsu Doan scoorde beide doelpunten voor de thuisclub. Het basiselftal van Fortuna was ten opzichte van de gewonnen competitiewedstrijd van afgelopen zaterdag tegen PEC Zwolle op een groot aantal plaatsen gewijzigd. Trainer Sjors Ultee had al in de dagen voorafgaande aan het duel met PSV aangegeven dat de competitie voor hem de eerste prioriteit is.

Toch was Fortuna Sittard in staat om het PSV lange tijd moeilijk te maken. PSV had het moeilijk tegen de compact verdedigende gasten en kon in de eerste helft tot weinig kansen komen. Één van de weinige kansen voor de thuisclub in de eerste helft leidde tot het openingsdoelpunt na bijna een half uur spelen. Na een individuele actie vanaf de rechterkant liet Ritsu Doan doelman Yanick van Osch kansloos: 1-0. Ook Fortuna Sittard was vóór rust diverse keren dreigend. Bassala Sambou was in de blessuretijd van de eerste helft kort bij de gelijkmaker, doelman Joël Drommel voorkwam met een fraaie reflex een treffer.

International Cody Gakpo maakte zijn opwachting in de tweede helft aan de kant van de thuisclub, trainer Roger Schmidt was blijkbaar nog niet zo zeker van een goede afloop voor PSV. Ook Bruma verscheen in de tweede helft aan de aftrap. Bij Fortuna Sittard bleven Roel Janssen en de van een blessure teruggekeerde Martin Angha in de kleedkamer achter, Nigel Lonwijk en Mickaël Tirpan namen hun plaatsen in. PSV werd sterker en zette Fortuna Sittard flink onder druk. Na ruim een uur spelen verdubbelde de ploeg uit Eindhoven haar voorsprong, opnieuw was Doan de doelpuntenmaker. Met een fraai schot van afstand trof hij doel: 2-0. In het laatste half uur onderscheidde doelman Yanick van Osch zich met een aantal goede reddingen. De zege van de thuisclub kwam niet meer in gevaar.

Negentien minuten vóór het einde van de wedstrijd maakte Lisandro Semedo voor het eerst dit seizoen zijn opwachting in het elftal van Fortuna Sittard. De snelle buitenspeler stond vanaf het begin van het seizoen vanwege een blessure aan de kant. Met acht competitietreffers was Semedo vorig jaar één van de sterkhouders van Fortuna Sittard.

Opstelling:
Van Osch, Pinto, Janssen (46’ Lonwijk), Angha (46’ Tirpan), Ferati, Musaba (81. Hoogervorst), Johansson, Baghdadi (71’ Semedo), Hansson, Sambou, Noslin (75’Celtik)