Fortuna Sittard breidt met Socios fanbeleving uit

Nederlands
English

Fortuna Sittard gaat gebruik maken van de diensten van blockchain-bedrijf Chiliz. Met de samenwerking wordt de fanbeleving uitgebreid, waarbij supporters op korte termijn de mogelijkheid krijgen om meer betrokken te worden bij de club. Fortuna Sittard is hiermee de eerste Nederlandse club die gebruik gaat maken van deze service.

Met de aanschaf van een Fan Token krijgt de Fortuna Sittard-supporter toegang tot een breed scala aan voordelen, waaronder het recht om te stemmen op beslissingen van de club, VIP-beloningen en acties. Daarnaast vertegenwoordigt de Fan Token een waarde. Met de overeenkomst treedt Fortuna Sittard in de voetsporen van clubs als Barcelona, Juventus, Paris Saint-Germain, AC Milan, AS Roma, Atletico Madrid en Galatasaray. Daarnaast maken toonaangevende eSport-organisaties en organisaties uit andere sporten gebruik van de Fan Tokens.

Isitan Gun, voorzitter van Fortuna Sittard: “We zijn erg trots dat Fortuna Sittard het eerste Nederlandse team is dat een samenwerking aangaat met Chiliz. Dit initiatief onderstreept onze positie en visie als pionier bij het introduceren van moderne hulpmiddelen in onze competitie. We geloven dat het betrekken van onze fans bij ons beleid via het innovatieve Socios-platform een goede basis zal creëren voor toekomstige beslissingen. Vooral in deze tijd vinden we het belangrijk om in contact te blijven met onze fans.”      

 

Alexandre Dreyfus, CEO en oprichter van Chiliz en Socios.com, is eveneens content met de samenwerking. “Fortuna Sittard heeft digitale innovatie consequent omarmd om de betrokkenheid bij hun fans te vergroten, dus de beslissing om een Fan Token te lanceren is de volgende natuurlijke stap. Fans kunnen uitkijken naar veel meer manieren om met hun favoriete club in contact te komen zodra de Fan Token wordt gelanceerd. Ze krijgen bijvoorbeeld de kans om de club te beïnvloeden via peilingen, krijgen toegang tot VIP-beloningen, exclusieve promoties, chat forums en nog veel meer.”