Fortuna Sittard boekt tweede overwinning op rij

Fortuna Sittard heeft de tweede opeenvolgende overwinning behaald. Vrijdagavond werd de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo winnend afgesloten door een eigen doelpunt van Heracles speler Marco Rente en een treffer van Sebastian Polter: 1-2. Het was de eerste uitzege in de Eredivisie in bijna twee jaar tijd voor Fortuna Sittard. Op 16 december 2018 werd Feyenoord toen in de Kuip met 2-0 verslagen.

De thuisclub had vanaf de aftrap het initiatief. Adrian Szöke was in de openingsfase met zijn hoofd dicht bij een doelpunt, Tim Breukers dwong na een fraaie individuele actie Fortuna Sittard keeper Yannick van Osch tot een redding. Na 23 minuten spelen leek de thuisclub toch op voorsprong te komen. Een voorzet van de linkerkant van Giacomo Quagliata werd door Rai Vloet met zijn hoofd in het doel gewerkt. De assistent had echter buitenspel geconstateerd, de VAR bevestigde de visie van de man aan de lijn.

De eerste goed lopende aanval van Fortuna Sittard in de 31e minuut leverde direct een doelpunt op. Lisandro Semedo zette op eigen helft de aanval op, via Polter kwam Mats Seuntjens in balbezit. Deze bediende Emil Hansson op de rechtervleugel, de voorzet van de Zweed werd door Heracles verdediger Rente achter zijn eigen doelman gewerkt: 0-1.

Heracles wisselde in de rust twee keer om de aanvallende ambities nog verder kracht bij te zetten. Tot echt grote kansen kwam de thuisclub echter niet. Na precies een uur spelen verdubbelde Fortuna Sittard de voorsprong. Het was opnieuw Hansson die met zijn assist aan de basis stond van het doelpunt, Polter bleef vrij voor keeper Janis Blaswich koelbloedig. Met een stiftbal verschalkte hij de goalie: 0-2.

Enkele minuten later was Polter dicht bij een derde treffer, nu fungeerde Semedo als aangever. Mats Knoester haalde de bal van de lijn. Ook de thuisclub werd gaandeweg de tweede helft gevaarlijker, Delano Burgzorg trof met een fraaie uithaal de bovenkant van de lat. Drie minuten in blessuretijd kwam de thuisclub alsnog tot scoren. Voorbereidend werk van Vloet werd door Burgzorg koppend afgerond: 1-2. In de slotseconden was invaller Silvester van de Water nog dicht bij de gelijkmaker, zijn uithaal vanaf de rand van het strafschopgebied ging echter tot opluchting van alles en iedereen met een Fortuna hart net naast. 

Opstelling:
Van Osch, Rota (67′ Ninaj), Angha, Janssen, Cox, Rienstra, Tekie, Seuntjes (81′ El Ablak), Semedo (81′ Dianessy), Polter, Hansson (90′ Van Beijnen)