Fortuna Sittard bezorgt jonge fans een ultieme beleving

Voorafgaand aan de wedstrijd Fortuna Sittard – Heracles Almelo konden de jongste fans hun hart ophalen op het kidsplein dat bij de Zuid-tribune was georganiseerd. Ondanks dat de wedstrijd niet verliep zoals gehoopt, ontving de club enorm veel positieve reacties van zowel de ouders als van de kinderen. De club kijkt daarom, ondanks het verlies van de ploeg, tevreden terug op de eerste editie van het Kidsplein

Het Kidsplein sluit aan op één van de pijlers van de club, waarbij wordt ingezet op de toekomstige generaties supporters. “We zien een positieve ontwikkeling rondom onze jeugdige fanbase,” laat manager marketing Nick Verheijen weten. “We zien steeds meer geel en groen op de amateurvelden. Fortuna Sittard begint weer te leven onder de jongste generaties. Het streven is om onze jongste supporters in de toekomst te blijven faciliteren om ze zo op een onvergetelijke manier kennis te laten maken met de club.”

Sportverenigingen en scholen

Fortuna Sittard verdrievoudigde met de meest recente seizoenkaartcampagne het aantal jeugdige seizoenkaarthouders. In de wedstrijd tegen Heracles Almelo brachten een flink aantal generatiegenoten eveneens een bezoek aan het Fortuna Sittard Stadion. In het kader van de Internationale Dag van de Sport (6 april) werden sportverenigingen uitgenodigd, waardoor ruim duizend leden de wedstrijd vanuit het stadion bekeken. Daarnaast waren ruim achthonderd leerlingen van verschillende basisscholen uit Limburg aanwezig.

Kidsclub

Het was op het kidsplein mogelijk om mee te doen aan de prijsvraag, waarmee één van de drie thuisshirts te winnen is. De komende dagen zullen de antwoorden worden bekeken en de prijswinnaars op de hoogte worden gebracht.

Ben jij 12 jaar of jonger en een echte Fortunees? Schrijf je dan hier in voor de Fortuniors. Op deze manier kom je nog dichter bij je voetbalhelden. Wil je liever eerst meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met kidsclub@fortunasittard.nl

Foto's

Foto: Niels van Renen en Joris Verwijst