Fortuna Sittard behaalt zwaarbevochten punt in Arnhem

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond één punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Vitesse: 1-1. Het Sittardse doelpunt kwam op naam van Mats Seuntjens, zijn treffer mocht er zijn. Het was alweer het vierde doelpunt voor de Bredenaar. 

Bij Fortuna Sittard was Zian Flemming niet van de partij, ook Mickaël Tirpan zat niet bij de selectie. Zijn plaats in de verdediging werd ingenomen door Ivo Pinto, die daarmee voor het eerst in de basis begon. De openingsfase van de wedstrijd was voor Fortuna Sittard. In de tweede minuut produceerde Sammy Baghdadi van de rechterkant een fraaie voorzet, Vitesse verdediger Danilho Doekhi werkte de bal bijna in eigen doel. De hoekschop die daarop volgde leverde een magistrale treffer op. Seuntjens werkte de bal vanaf de cornervlag in één keer in de verre hoek achter de kansloze Vitesse doelman Markus Schubert: 0-1.

Vijf minuten later scoorde Seuntjens opnieuw, die treffer werd echter terecht vanwege buitenspel geannuleerd. Even later gaf diezelfde Seuntjens een bal op maat aan Baghdadi, diens aanname was echter niet perfect waardoor Schubert kon ingrijpen. De thuisclub, die onlangs in Europees verband nog stuntte tegen de Belgische topclub Anderlecht, had het voor rust moeilijk om openingen te vinden. Echt grote kansen kreeg Vitesse nauwelijks, in verdedigend opzicht waren de gasten prima georganiseerd. Als er al gevaarlijke momenten waren, dan alleen uit stilstaande situaties. Yanick van Osch moest pas na ruim een halfuur voor het eerst echt ingrijpen. Een vrije trap van de linkervleugel van Maximilian Wittek werd door Jacob Rasmussen ingekopt. Met een schitterend reflex voorkwam de Fortuna goalie de gelijkmaker.

Aan het begin van de tweede helft bracht de thuisclub twee verse krachten in het veld, Loïs Openda en Oussama Darfalou maakten hun opwachting. Vitesse was direct veel dreigender dan in eerste helft, al na vier minuten spelen was de gelijkmaker een feit. Een voorzet van de linkerkant van Riechedly Bazoer werd door oud-Fortunees Nicolas Baden Frederiksen met zijn hoofd in de lange hoek gedeponeerd: 1-1.

De thuisclub bleef in het restant van de wedstrijd de bovenliggende partij, Fortuna Sittard beperkte zich tot tegenhouden. In het slotkwartier was met name Darfalou tot twee keer toe dicht bij de winnende treffer, zijn kopbal miste echter beide malen de juiste precisie om Van Osch te verontrusten. Ook Matús Bero was nog een keer met zijn hoofd gevaarlijk, zijn inzet verdween net naast het doel. Fortuna Sittard kon in de tweede 45 minuten geen gevaar meer stichten voor het Vitesse doel. De ploeg van Sjors Ultee sleepte met een fantastische wedstrijdinstelling een gelijkspel uit het vuur.

Opstelling:
Van Osch, Pinto (89’ Lonwijk), Angha, Janssen, Cox, Tekie (73’ Noslin), Rienstra, Duarte Baghdadi (61’ Musaba), Sambou (74’ Lake), Seuntjens.