Fortuna Sittard bedankt veertiental voor bewezen diensten

Het seizoen 2020/2021 zit er definitief op voor Fortuna Sittard. De selectie stond woensdag voor het laatst op het veld en sloot het voetbaljaar donderdag af met een potje beachsoccer. De selectie en staf genieten de komende weken van hun welverdiende vakantie. 

De Sittardse formatie kan met een tevreden gevoel terugblikken op het seizoen. Fortuna Sittard is terug te vinden op de elfde plaats in de eindranking en speelde tot de laatste speelronde mee om een plek in de play-offs voor Europees voetbal. De voorbereidingen op het nieuwe seizoen zullen begin juli van start gaan.

Een veertiental spelers zal na de zomerstop (vooralsnog) niet terugkeren in het Fortuna Sittard Stadion. De contracten van Piet Velthuizen, Clint Essers, Gregoire Amiot, Nassim el Ablak en Leroy George werden in een eerder stadium al formeel opgezegd en lopen per 30 juni af. Hetzelfde geldt voor de al verhuurde Dimitrios Ioannidis, Özgür Aktas, Jacky Donkor en Djibril Dianessy.

Daarnaast haalde Fortuna Sittard vier spelers op huurbasis naar Zuid-Limburg. Mickaël Tirpan, Dario van den Buijs, Samuel Moutoussamy en Dimitrios Emmanouilidis zullen (vooralsnog) terugkeren naar hun oorspronkelijke werkgever. Tot slot is het contract van Veron Parkes in goed overleg ontbonden.

Fortuna Sittard wil alle  bovengenoemde spelers nogmaals bedanken voor hun toewijding gedurende hun periode in het geel-groen en heel veel succes wensen in het verdere verloop van hun carrière.