Fortuna niet verder in TOTO KNVB Beker

Fortuna is woensdagavond uitgeschakeld in het TOTO KNVB bekertoernooi. In Nijmegen verloor de ploeg van hoofdtrainer Julio Velázquez met 3-2 van N.E.C. Nijmegen. De doelpunten voor Fortuna werden gescoord door Cole Basset en Rodrigo Guth. Ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd, afgelopen zaterdag tegen RKC Waalwijk, stonden met Yanick van Osch, Vasileios Sourlis, Tunahan Tasci, Paul Gladon, Rémy Vita en Bassett zes andere spelers aan de aftrap.

Na elf minuten kwam Fortuna op voorsprong. Een inworp van aanvoerder Ivo Pinto werd door Gladon met zijn hoofd verlengd, waarna N.E.C. verdediger Bart van Rooij geschrokken reageerde en de bal tegen de paal werkte. Bassett was attent en werkte de bal van dichtbij in het doel: 0-1. Twee minuten later leek de thuisclub al op gelijke hoogte te komen, het doelpunt van Magnus Mattson werd echter terecht wegens buitenspel geannuleerd. De thuisclub had een overwicht, tien minuten vóór rust werd de gelijkmaker alsnog een feit. Een voorzet van de linkerkant van Mattson werd door Ximo Navarro ongelukkig achter doelman Van Osch gewerkt: 1-1.

Direct na rust kwam de thuisclub aan de leiding, met een fraaie uithaal scoorde Souffian El Kerouani vanaf de rand van het strafschopgebied. Burak Yilmaz en Oguzhan Özyakup werden in het veld gebracht, snel na de wissels kwam Fortuna op gelijke hoogte. Na een hoekschop scoorde Guth van dichtbij, de Fortuna verdediger juichte ingetogen, vorig jaar speelde hij immers nog voor de ploeg uit Nijmegen. Het spel bleef op en neer gaan, na 65 minuten gaf scheidsrechter Bas Nijhuis een rode kaart aan N.E.C. verdediger Calvin Verdonk. Deze hield als laatste verdediger de doorgebroken Vita vast, een juiste beslissing derhalve van de leidsman. Op aangeven van zijn assistent werd secondes later de rode kaart echter ongedaan gemaakt, dit omdat Vita buitenspel zou hebben gestaan. Er was geen VAR aanwezig om duidelijkheid te geven.

Een kwartier voor tijd scoorde Pedro Marquez de derde Nijmeegse treffer, dit na mooi voorbereidend werk van Oussama Tannane. In de slotfase nog enkele wissels aan Sittardse zijde, in een poging om minimaal een verlenging af te dwingen. In de extra tijd nog een enorme kans voor Burak, op aangeven van Pinto kreeg hij een unieke mogelijkheid om met zijn hoofd te scoren. Vrij voor doel ging de bal echter via zijn rug over het doel, waardoor ook de laatste kans voor Fortuna Sittard verloren ging.

Opstelling:
Van Osch, Pinto, Navarro, Guth, Cox, Tasci (56’ Burak) , Sourlis (56’ Özyakup) , Ferati (83’ Cordoba), Basset (73’ Seuntjens), Vita en Gladon (83’ Embaló).