Fortuna naar finale na winst op Turkse nummer drie

Fortuna heeft maandagmiddag de finale gehaald van het minitoernooi door te winnen van Adana Demirspor. De ploeg van hoofdtrainer Julio Velázquez was in het Mardan Stadion met 1-2 te sterk voor de Turkse opponent. De Sittardse doelpunten werden gemaakt door Paul Gladon en Umaro Embalo, beide op aangeven van Burak Yilmaz. 

Fortuna kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Burak wist met een prachtige pass collega-spits Gladon te bereiken, die één-op-één rustig bleef en de Astana-goalie kansloos liet met een bekeken wippertje. Daarna kabbelde het duel voort, zonder echt grote kansen. De gelijkmaker van Adana Demirspor kwam dan ook enigszins verrassend. 

Nog voor de rust kwamen de geel-groenen opnieuw op voorsprong. Burak wist opnieuw met een bekeken bal Umaro te bereiken, die vervolgens besloot om het van buiten de zestien te proberen. Via een Turkse verdediger eindigde de bal uiteindelijk buiten het bereik van de keeper: 1-2. In de paar minuten tot aan het rustsignaal was het vooral uitzitten.

In de tweede helft ging Adana Demirspor nadrukkelijk opzoek naar de gelijkmaker. De nummer drie van Turkije was veelvuldig te vinden op de helft van Fortuna, maar creëerde nauwelijks uitgespeelde kansen. Pogingen van afstand werden geblokt of waren eenvoudig te pakken voor Ivor Pandur. De grootste kans viel te noteren aan de andere kant, toen Iñigo Córdoba zijn inzet op de paal zag belanden. Doordat beide teams niet meer tot scoren kwamen, won Fortuna de wedstrijd. De finale wordt gespeeld op 8 december, tegen Livingston of FK Liepaja.

Opstelling:
Pandur, Pinto, Navarro (46′ Radic), Guth, Cox, Duarte (30′ Vita), Ferati, Córdoba (80′ Aksit), Umaro (80′ Noslin), Gladon en Burak.