Fortuna na tumultueuze tweede helft onderuit tegen Utrecht

Fortuna heeft vrijdagavond in eigen huis met 3-4 verloren van FC Utrecht. Vooral in de tweede helft viel er van alles te beleven, de zeven doelpunten werden allemaal in het laatste half uur gescoord. De doelpuntenmakers aan Sittardse zijde waren Rodrigo Guth, Burak Yilmaz en Tijjani Noslin. Drie doelpunten waren helaas niet voldoende om de eerste punten van het nieuwe seizoen te pakken. 

Vóór rust speelden beide ploegen voorzichtig, de kansen waren schaars. De grootse mogelijkheid om op voorsprong te komen was voor de gasten, een inzet van dichtbij van Othmane Boussaid werd door Fortuna verdediger George Cox van de lijn gehaald. De thuisclub was in de slotfase van het eerste gedeelte ook enkele keren gevaarlijk, Burak en Paul Gladon vonden doelman Vasilis Barkas op hun weg.

Na zes minuten spelen in de tweede helft legde scheidsrechter Allard Lindhout de wedstrijd voor de eerste keer stil, nadat vanuit het vak van FC Utrecht vuurwerk het veld werd ingegooid. Na een korte onderbreking ging de wedstrijd verder. Burak dwong Barkas tot een fraaie redding, na een vrije trap van ruim 18 meter. Na 64 minuten kwamen de gasten op voorsprong. Jens Toonstra bediende door het midden Moussa Sylla, deze gunde Bas Dost de kans. Van dichtbij maakte de lange spits geen fout: 0-1.

Nauwelijks drie minuten later was de gelijkmaker alweer een feit. Een hoekschop op maat van Mats Seuntjens werd door Guth snoeihard ingekopt: 1-1. Even verderop in de wedstrijd eiste scheidsrechter Lindhout tot twee keer toe de aandacht op. Hij gaf na een onschuldig ogende actie van Mickaël Tirpan ten opzichte van Boussaid een strafschop aan de bezoekers, deze werd door invaller Tasos Douvikas verzilverd: 1-2. Nadat van de tribunes opnieuw spullen op het veld waren gegooid, besloot de arbiter het spel voor langere tijd stil te leggen, na tien minuten werd de wedstrijd hervat.

Een kwartier voor tijd leken de gasten het duel definitief te beslissen, opnieuw was Douvikas trefzeker. De Griekse spits scoorde behendig nadat hij in de diepte was aangespeeld: 1-3. Fortuna kwam echter opnieuw terug in de wedstrijd, na een overtreding van Toornstra op invaller Arianit Ferati. Burak benutte de toegekende strafschop: 2-3. Het was zijn vierde doelpunt in dit nog jonge seizoen. Zes minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd brachten de gasten de marge opnieuw op twee doelpunten in hun voordeel. Een voorzet van Toornstra werd door Dost met zijn hoofd verlengd, opnieuw reageerde Douvikas attent: 2-4. Gesteund door de supporters weigerde Fortuna ook nu om de nederlaag te accepteren, in de toegekende extra tijd scoorde Noslin behendig: 3-4. De tijd was echter te kort om alsnog een gelijkspel af te dwingen.

Opstelling:
Pandur, Tirpan, Siovas, Guth, Cox (74’ Basset), Dogan (46’ Ferati), Duarte, Seuntjens, Noslin, Gladon, Burak.