Fortuna laat kansen onbenut en verliest in Almelo

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo met 3-1 verloren. Beide ploegen kregen voldoende kansen, zeker in de eerste helft van de wedstrijd. Het doelpunt van Fortuna Sittard werd gescoord door Zian Flemming, zijn eerste competitiedoelpunt van dit seizoen.

In de openingsfase gebeurde er veel voor beide doelen. Delano Burgzorg raakte in de tweede minuut de bovenkant van de lat van het doel van Yanick van Osch, nauwelijks dertig tellen later kreeg Fortuna Sittard eveneens een enorme kans om de score te openen. Flemming behield het overzicht in het strafschopgebied van Heracles en bediende Mats Seuntjens. In kansrijke positie zocht deze het doel te hoog.

Na vier minuten spelen moest scheidsrechter Makkelie de wedstrijd tijdelijk staken, omdat Heracles fans in eerst instantie vuurwerk in het stadion gooiden en diverse supporters van de thuisclub vervolgens  het stadion binnendrongen. Nadat het spel was hervat, kwam de thuisclub al snel op voorsprong. Ismail Azzaouni verraste doelman Van Osch met een harde inzet van buiten het strafschopgebied: 1-0.

Heracles had niet lang plezier van de voorsprong, in de negende minuut zorgde Flemming voor de gelijkmaker. Hij werd door Ben Rienstra de diepte ingestuurd, vanaf de linkerflank leek hij in een uitzichtloze positie te zijn terechtgekomen. Heracles doelman Janis Blaswich was echter totaal onnodig uit zijn doel gesneld, met een bekeken inzet scoorde Flemming de gelijkmaker: 1-1.

Het duel bleef op en neer golven, nauwelijks vijf minuten na de gelijkmaker had Fortuna op voorsprong kunnen komen. Flemming bediende Tijjani Noslin, zijn inzet belandde echter op de paal. Ook Heracles had de nodige kansen. Na een lange rush over het halve veld passeerde Noah Fadiga met zijn inzet Van Osch. Mickaël Tirpan, samen met Roel Janssen teruggekeerd in de basis na afwezigheid door een blessure, bracht redding op de doellijn.

Na een half uur spelen kwam de thuisclub opnieuw op voorsprong. Een voorzet van de rechterkant werd door Tesfaldet Tekie slecht weggewerkt, met een fraai schot van 18 meter scoorde Azzaouni via de onderkant van de lat zijn tweede treffer van de avond: 2-1. In de slotfase van de eerste helft was Noslin dicht bij de gelijkmaker, keeper Blaswich voorkwam met een reflex een treffer.

Na rust gaven beide ploegen veel minder kansen weg. Pas na ruim twintig minuten viel de eerste grote mogelijkheid te noteren. Een kopbal van Kay Sierhuis, na een hoekschop, werd door Arianit Ferati op de doellijn gekeerd. Een vrije trap na 67 minuten spelen gooide de wedstrijd definitief in het slot in het voordeel van de thuisclub. Sierhuis schoot via de binnenkant van de paal beheerst in: 3-1. Ook een drie dubbele wissel aan de zijde van Fortuna Sittard kon het tij niet meer keren. Mats Seuntjens was nog dicht bij een treffer en Zian Flemming zag een vrije trap op de lat belanden. Aan de stand veranderde echter niets meer.

Opstelling:
Van Osch, Tirpan (74’ Lonwijk), Angha, Janssen, Cox, Flemming, Rienstra (74’ Duarte), Tekie, Noslin (80’ Hansson), Ferati (74’Lake), Seuntjens.