Fortuna huurt aanvaller Thomas Buitink van Vitesse

Fortuna heeft de gelederen versterkt met Thomas Buitink. De 22-jarige aanvaller wordt op huurbasis overgenomen van competitiegenoot Vitesse. De jeugdinternational wordt voor het restant van het huidige seizoen gehuurd. Er is tevens een koopoptie opgenomen in de overeenkomst.

Buitink is na verdediger Stipe Radic de tweede winterse versterking. “Het is mooi dat we ondanks interesse vanuit andere clubs Thomas naar Sittard weten te halen,” aldus technisch manager Sjoerd Ars. ”Thomas beschikt over de kwaliteit om op het juiste moment in en rond de zestien te komen, hij gaat ons aanvallend van een impuls voorzien. En ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij toch al bijna honderd Eredivisie-wedstrijden gespeeld.”

De Gelderse aanvaller speelt al sinds zijn tiende voor de club uit Arnhem, waarvoor hij in 2018 debuteerde. In totaal kwam de Nijkerker tot 115 optredens voor Vitesse. Daarin was hij zestien maal trefzeker. Buitink kwam vorig seizoen nog op huurbasis uit voor PEC Zwolle, waarvoor hij in een half jaar tot negen wedstrijden en twee doelpunten kwam.