Fortuna haalt Portugees Úmaro Embaló naar Sittard

Úmaro Embaló maakt de overstap naar Fortuna. De rechtsbuiten wordt overgenomen van Benfica, waar hij de laatste twee seizoenen een vaste waarde was in het B-elftal. De 21-jarige Portugees heeft een krabbel gezet onder een contract tot medio 2026.

Embaló over zijn keuze voor Fortuna: “Ik ben blij met mijn overstap naar Fortuna. Ik wist dat ze me al langere tijd volgden, daaruit spreekt enorm veel vertrouwen. Nu is het aan mij om dat vertrouwen terug te betalen, het liefst in doelpunten en assist. Op die manier wil ik belangrijk zijn voor dit elftal. De keuze voor Fortuna is een bewuste keuze. Ik wil me als speler verder ontwikkelen in een interessante competitie die goed staat aangeschreven en steeds sterker wordt.”

Fortuna had de jeugdinternational al langer op de korrel. “Úmaro staat al twee jaar op onze radar,” aldus technisch manager Sjoerd Ars. “Deze zomer deed zich de kans voor om hem naar Sittard te halen, al moesten we daarvoor wel de strijd aan gaan met andere geïnteresseerde partijen. Uiteindelijk kiest hij bewust voor een avontuur in Sittard. Na het vertrek van Samy Baghdadi wilden we graag nog een buitenspeler toevoegen aan de selectie. Met Úmaro halen we er een in huis die naast snelheid ook beschikt over een flinke dosis creativiteit.”

Embaló sloot zich in 2016 aan bij de jeugdopleiding van Benfica. Bij de Portugese topclub groeide de linkspoot uit tot jeugdinternational. In totaal kwam de aanvaller tot 59 wedstrijden op het tweede niveau in Portugal, waarin hij goed was voor 6 doelpunten en 16 assists.