Fortuna haalt Oguzhan Özyakup terug naar Nederland

Fortuna heeft daags na het sluiten van de transfermarkt Oguzhan Özyakup toegevoegd aan de selectie. De 29-jarige middenvelder maakt transfervrij de overstap naar Sittard, nadat zijn contract bij Besiktas deze zomer afliep. De Zaandammer heeft getekend tot medio 2024.

Daarmee keert Özyakup definitief terug op de Nederlandse velden. “Na bijna tien seizoenen in Turkije te hebben gespeeld, was het mijn wens om terug te keren naar Nederland. Die kans krijg ik nu bij Fortuna. Nu is het aan mij om alles te geven voor deze club en samen met mijn nieuwe ploeggenoten er een mooi seizoen van te maken.”

Sjoerd Ars, technisch manager: “We waren nog opzoek naar een voetballende middenvelder. Oguzhan heeft bewezen over die kwaliteiten te beschikken. Daarnaast voegen we een bak aan ervaring toe met zijn komst, met meer dan driehonderd wedstrijden in het shirt van Besiktas. De komst van Oguzhan maakt de selectie compleet.”

Ózyakup verliet op 16-jarige leeftijd de jeugdopleiding van AZ voor die van Arsenal. Voor de Engelse grootmacht zou hij uiteindelijk debuteren in het betaalde voetbal, al bleef de teller stokken op twee optredens. De 43-voudig international van Turkije trok naar zijn vaderland om te spelen voor Besiktas. Bij de topclub uit Istanbul groeide hij uit tot een vaste kracht. In totaal droeg hij liefst 310 wedstrijden het shirt om zijn schouders.