Fortuna haalt met Ximo Navarro defensieve versterking

Ximo Navarro is de nieuwste aanwinst van Fortuna. De 32-jarige rechtsback maakt transfervrij de overstap naar Sittard, nadat hij afgelopen zomer uit zijn contract liep bij Deportivo Alavés. De Spanjaard heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot het einde van het seizoen, met een optie voor een extra jaar.

Sjoerd Ars, technisch manager, over de Spaanse aanwinst: “We waren na het vertrek van Mickaël Tirpan nog opzoek naar een defensieve versterking, bij voorkeur een die op meerdere posities uit de voeten kan. Die hebben we gevonden in de persoon van Ximo. Daarnaast voegen we met hem een ervaren kracht toe, die weet wat er wordt gevraagd in de speelstijl van onze nieuwe trainer.”

Navarro is een jeugdproduct van RCD Mallorca en kwam achtereenvolgens uit voor Recreativo Huelva, Córdoba, Almeria en Las Palmas. De laatste vier seizoenen stond de rechtsback onder contract bij Deportivo Alavés, de club waar hij kort samenwerkte met hoofdtrainer Julio Velázquez. In totaal kwam Navarro tot 177 wedstrijden op het hoogste niveau in Spanje.