Fortuna eSports compleet na nieuwe deal met ECV eSports

Fortuna Sittard wordt in het nieuwe eDivisie seizoen vertegenwoordigd door Marc Groenland en nieuwkomer Tim van Doleweerd. Laatstgenoemde tekende dinsdag zijn contract bij Fortuna Sittard, terwijl Greenhopper zich voor een extra seizoen verbond aan het team. Beide eSporters komen uit de stal van ECV esports, de officiële partner van de club, waarmee eveneens een nieuwe overeenkomst werd gesloten.

Tim van doleweerd

Van Doleweerd is geen onbekende in de eDivisie. De Houtenaar speelde de laatste twee seizoenen in het shirt van Willem II, terwijl hij daarvoor ook Excelsior vertegenwoordigde in de virtuele competitie. Voor Willem II kwam Van Doleweerd uit op de Xbox, maar vanwege de vernieuwde opzet van de eDivisie komt hij net zoals Groenland aankomend seizoen uit op de PlayStation. Met de Tilburgers plaatste hij zich onder meer al eens voor de eDivisie Finals.

“Ik ben enorm verheugd om aankomend seizoen Fortuna Sittard te mogen vertegenwoordigen in de eDivisie. Het doel wordt uiteraard om opnieuw de Finals van de eDivisie te bereiken. Daarnaast kunnen wij hopelijk met de versoepelingen rondom het coronavirus weer leuke activiteiten organiseren in de eSportsroom voor de jeugd in de omgeving van Sittard. Ik kijk uit naar een mooie en succesvolle samenwerking,” aldus Van Doleweerd

Marc Groenland

Met de contractverlenging van Marc Groenland is het team voor het aankomende eDivisie-seizoen compleet. Groenland is inmiddels een vertrouwd gezicht in het team van Fortuna Sittard en gaat alweer zijn derde seizoen in als eSporter van de Sittardenaren. Na het bereiken van de eDivisie Finals in het afgelopen seizoen is het verlangen groot om opnieuw voor het hoogst haalbare te gaan in de landelijke competitie.

Groenland: “Het was fantastisch om afgelopen seizoen eindelijk de Finals van de eDivisie te bereiken. Een succes dat smaakt naar meer. Aankomend seizoen is het doel weer minimaal om dit resultaat te evenaren, maar persoonlijk hoop ik in dit eDivisie-seizoen er nog meer uit te kunnen halen. Ik kijk uit naar de samenwerking met Tim van Doleweerd en ben ervan overtuigd dat wij samen een sterk team vormen om tot de juiste resultaten te komen.”

ecv esports

Als officiële partner van het Esports team van Fortuna Sittard draagt ECV al jarenlang zorg voor de begeleiding en coaching van de Esporters die onder contract staan bij Fortuna Sittard. Daarnaast ondersteunt ECV bij evenementen en activiteiten die georganiseerd worden in het kader van Esports. Bij ECV staat niet alleen het gamen centraal, maar draagt het ook zorg voor bewustwording rondom verantwoord gamegedrag. 

In navolging van Van Doleweerd en Groenland is er ook tussen Fortuna Sittard en ECV een nieuw contract getekend, waarmee de succesvolle samenwerking in de komende jaren wordt gecontinueerd. Hiermee wordt het nog eenjarige doorlopende contract verlengd met twee jaar, waardoor de samenwerking doorloopt tot de zomer van 2024.