Fortuna en Union houden elkaar in evenwicht

Fortuna heeft op bezoek bij Royal Union Saint-Gilloise de laatste wedstrijd van het kalenderjaar gespeeld. Op het sportcomplex van KFC Nijlen werd achter gesloten deuren met 0-0 gelijkgespeeld tegen de Belgische nummer twee. Oguzhan Özyakup keerde terug op het middenveld, voor Deroy Duarte en Arianit Ferati kwam de wedstrijd tegen Union nog te vroeg. Bij de thuisploeg ontbrak oud-Fortunees José Rodriguez.  

De eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Aan beide kanten vielen kansen te noteren. Umaro Embalo, Paul Gladon en Dogan Erdogan probeerden het namens de Sittardse formatie, doelman Joachim Imbrechts hield zijn doel schoon. Dat deed Ivor Pandur aan de andere kant ook. Door een ongelukkige botsing tussen Gladon en Imbrechts, waarbij de Belgische goalie het veld geblesseerd moest verlaten, werd de eerste helft enkele minuten eerder afgefloten: 0-0.  

Na de theepauze werd Union de bovenliggende partij. Desondanks was de beste kans voor Fortuna. Thomas Buitink, als invaller binnen de lijnen gekomen, kreeg de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar kreeg de bal niet langs doelman Anthony Moris. De brilstand bleef zodoende ook na het laatste fluitsignaal op het scorebord staan.

Opstelling
Pandur (41’ Van Osch), Pinto (41’ Radic), Navarro (80’ Van Beijnen), Guth, Cox, Dogan, Özyakup (41’ Noslin), Córdoba (80’ Janssen), Embalo (63’ Vita), Gladon (73’ Gladon) en Yilmaz (63’ Buitink).