Doelpuntloos gelijkspel tegen Sparta Rotterdam

04 februari 2023
Home / Nieuws / Doelpuntloos gelijkspel tegen Sparta Rotterdam
2023 Fortuna Sparta Cordoba

Fortuna en Sparta Rotterdam hebben elkaar vrijdagavond in evenwicht gehouden: 0-0. De thuisclub kreeg daardoor geen loon naar werken, zeker in de tweede helft waren er voldoende kansen om tot scoren te komen. Desondanks is de Sittardse formatie met zeven punten uit drie duels bezig aan een goede serie.

Na de recente zeges op sc Heerenveen en SC Cambuur kwam met Sparta Rotterdam een verrassend goed presterende club op bezoek in Sittard. Met een zesde plaats in de Eredivisie presteren de Rotterdammers boven verwachting. Tot aan de wedstrijd aan de Milaanstraat was de ploeg van Maurice Steijn al acht duels zonder nederlaag.

Fortuna was al in de openingsfase tot twee keer toe gevaarlijk. Vanuit een moeilijke hoek dwong Oguzhan Özyakup doelman Nick Olij tot een redding, enkele minuten later testte Kristijan Bistrovic de kwaliteiten van de keeper van de Rotterdammers. Daarna hielden beide ploegen elkaar lange tijd in evenwicht, het respect voor elkaar was groot, échte kansen waren schaars. Na iets meer dan een half uur spelen verschenen de gasten tot twee keer toe gevaarlijk voor het doel van Fortuna goalie Ivor Pandur. Deze bracht redding voordat Vito van Crooij gevaarlijk kon worden, even later ging een kopbal van Arno Verschueren over het doel. Vlak vóór rust opnieuw een kans voor Fortuna, een voorzet van Ivo Pinto werd door Inigo Córdoba overgekopt.

Na rust ging het thuispubliek nog maar een keer fanatiek achter de ploeg staan, na ruim zestig minuten volgden in enkele minuten tijd de kansen elkaar snel op. Bistrovic haalde twee keer van afstand uit, weer redde Olij met de nodige moeite. Een kopbal van Dimitrios Siovas ging over het doel, een inzet van de andere centrale verdediger Rodrigo Guth was opnieuw een prooi voor Olij. Wat Fortuna ook probeerde, de bal wilde niet in het doel.

De gasten hadden in de tweede helft één kans op een treffer, een kwartier voor tijd kwam Younes Namli oog in oog met Pandur. De Fortuna-doelman toonde zijn klasse en bracht fraai redding. In de slotfase was Fortuna nog tot twee keer toe dicht bij de winnende treffer. De grootste kans was voor Córdoba, na goed voorbereidend werk van invaller Tijjani Noslin mikte hij vanaf tien meter over het doel. In de toegevoegde tijd belandde een schot van van Noslin vanaf de rand van het strafschopgebied weer in de handen van Olij.