Fortuna dankt eerste overwinning MEDE aan scorende Rémy Vita

Zaterdagavond heeft Fortuna de eerste zege van dit seizoen geboekt, invaller Rémy Vita kroonde zich vlak voor tijd met zijn treffer tot de matchwinnaar tegen Excelsior. Het doelpunt van Fortuna werd gescoord met een speler minder op het veld, Mats Seuntjens kreeg na twee keer geel de rode kaart. Hoofdtrainer Julio Velázquez, de gehele wedstrijd fel meelevend aan de zijlijn, bekroonde zijn debuut als eindverantwoordelijke direct met een uiterst belangrijke zege.

Fortuna begon goed aan de wedstrijd en had in de openingsfase een aantal uitstekende kansen om de score te openen. Al in de tweede minuut was Dimitrios Siovas dicht bij de openingstreffer, na een mooie voorzet van Seuntjens leek de mee naar voren gekomen Griek te kunnen scoren. Van dichtbij mikte hij echter over. Tien minuten later een grote kans voor Ińigo Córdoba, hij werd fraai vrijgespeeld door Ivo Pinto. Ook Cordoba schoot de bal echter over het doel.

Even later in de wedstrijd was Córdoba opnieuw dreigend, na mooi voorbereidend werk van Arianit Ferati kreeg de snelle Spanjaard de bal echter niet goed onder controle. Waardoor de kans verloren ging. De gasten hadden gaandeweg de eerste helft het betere van het spel, echt gevaarlijk werd de ploeg uit Rotterdam echter nauwelijks. Een schot van Yasinne Ayoub werd relatief eenvoudig gepareerd door Fortuna doelman Ivor Pandur, een inzet van Couhib Driouech ging via de buitenkant van de paal naast.

Ook na rust waren de beste kansen voor Fortuna. Seuntjens schoot over, op aangeven van Burak Yilmaz. Na een mooie lange bal vanuit de defensie van Siovas verscheen Burak vrij voor Excelsior-doelman Stijn van Gassel, tot twee keer toe had de doelman een uitstekende reflex in huis. Een kopbal van Burak, dit keer op aangeven van Rodrigo Guth, ging maar net over het doel. Invaller Umaro Embaló zorgde met enkele dribbels voor het nodige gevaar voor het doel van de gasten.

Dertien minuut vóór het verstrijken van de officiële speeltijd kreeg aanvoerder Seuntjens zijn tweede gele kaart, Fortuna moest in de slotfase met een man minder verder. De thuisclub, fel aangemoedigd door de supporters, weigerde zich echter te verstoppen en zocht ook met tien man naar mogelijkheden om zelf gevaarlijk te worden. Drie minuten vóór het verstrijken van de officiële speeltijd kreeg Fortuna loon naar werken. Oguzhan Özyakup, ook nu weer sterk ingevallen, bediende Burak op maat. De aanname van Burak was perfect, van dichtbij pareerde Van Gassel echter opnieuw zijn schot. In de rebound toonde een andere invaller, Rémy Vita, zich koelbloedig. Met een bekeken inzet liet hij de Rotterdamse doelman nu wél kansloos. In de vijf minuten extra tijd moest Pandur nog één keer handelend optreden, een schot van Siebe Horemans werd door hem uitstekend gepareerd. Waarna het feest op het veld en op de tribunes kon beginnen.

Opstelling:
Pandur, Pinto, Siovas (73’ Janssen), Guth, Cox, Noslin (55’ Embalo), Duarte (55’ Özyakup),, Ferati, Córdoba (61’ Vita), Burak, Seuntjens.