Feyenoord te sterk voor Fortuna Sittard

Feyenoord heeft in de derde thuiswedstrijd op rij niet voor een verrassing kunnen zorgen. Het hooggeplaatste Feyenoord, tevens halve finalist in de Conference League, was met 3-1 te sterk. Het doelpunt aan Sittardse zijde werd gescoord door Zian Flemming.

De Rotterdammers speelden afgelopen donderdag nog de eerste wedstrijd in het kader van de halve finale van het Europese toernooi. De supporters van Fortuna hadden de hoop dat de spelers van Feyenoord deze wedstrijd nog in hun benen hadden zitten, waardoor een verrassing wellicht tot de mogelijkheden zou behoren. De bezoekers, met dezelfde elf namen aan de aftrap als donderdag, namen vanaf de eerste minuut echter direct het initiatief.

Er zat veel beweging in de ploeg van trainer Arne Slot, Fortuna had het daar moeilijk mee. Na acht minuten spelen kwam Guus Til, na een fraaie lange bal van Marcos Senesi, oog in oog te staan met Fortuna doelman Yanick van Osch. De keeper had een goede reflex in huis. Uit de daaropvolgende hoekschop kwam Feyenoord alsnog op voorsprong. Lutsharel Geertruida had geheel vrijstaand bij de tweede paal geen moeite om te scoren: 0-1.

Enkele minuten later opnieuw een grote kans voor Feyenoord, Cyriel Dessers mikte van dichtbij hoog over. Het tweede doelpunt van de gasten leek er toch al snel te komen, na een overtreding van Mickaël Tirpan op zijn directe tegenstander Luis Sinisterra belandde de bal op de strafschopstip. Orkun Kökcü zag zijn inzet van elf meter echter gepareerd door Van Osch. De Fortuna supporters in het stadion veerden op, zou deze situatie een keerpunt kunnen betekenen in de wedstrijd? Al snel werd duidelijk dat Feyenoord zeker niet aangeslagen was door de gemiste strafschop en op zoek bleef gaan naar een tweede treffer. Die kwam er na 25 minuten spelen, na een snelle aanval via Til en Nelson Reiss belandde de bal voor de voeten van Geertruida. Deze scoorde zijn tweede doelpunt van de middag, nu met zijn voet: 0-2. Dessers en Tyrell Malacia waren in het slotkwartier van de eerste helft ook nog dicht bij een treffer, Dessers zag zijn inzet gepareerd door Van Osch en Malacia mikte in kansrijke positie over.

Fortuna Sittard begon energiek aan de tweede helft, er ontstonden enkele gevaarlijke situaties in het strafschopgebied van Feyenoord. Na zeven minuten spelen betekende de eerste échte uitbraak van Feyenoord na rust ook meteen het derde doelpunt van de gasten. Reiss troefde Roel Janssen af, omspeelde Van Osch en scoorde vervolgens beheerst: 0-3.

De wedstrijd was natuurlijk gespeeld, Fortuna probeerde echter van alles om de score een dragelijker aanzien te geven. Een inzet van Tesfaldet Tekie werd door Guus Til van de lijn gehaald, Charlison Benschop gleed in kansrijke positie weg. In minuut 70 werd het doelpunt van Fortuna Sittard alsnog een feit, na goed voorbereidend werk van Mats Seuntjens liet Zian Flemming doelman Ofir Meir Marciano kansloos: 1-3.

In het laatste gedeelte van de wedstrijd was onder meer Seuntjens nog dicht bij een tweede treffer voor Fortuna. Ook de gasten lieten nog enkele mogelijkheden onbenut, invaller Bryan Linssen (oud speler van Fortuna Sittard) was tot twee keer toe gevaarlijk. De stand veranderde echter niet meer.

 

Opstelling:
Van Osch, Tirpan, Janssen (75’ Samaris), Angha (34’ Lonwijk), Pinto (85’ Ferati), Duarte (75’ Benschop), Tekie, Flemming, Seuntjens, Noslin (46’ Baghdadi), Gladon.