Felix Dornebusch naar Sittard, Yanick van Osch tekent bij

Fortuna Sittard heeft zijn keepersgilde voor het komende seizoen rond. Felix Dornebusch komt over van Braunschweig, waar de doelman uit zijn contract liep. De 26-jarige Duitser heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2022, met de optie voor een extra seizoen..

Dornebusch kijkt uit naar zijn eerste avontuur buiten de Duitse landsgrenzen. “Ik ben enorm blij met deze nieuwe uitdaging bij Fortuna Sittard. Ik weet van mijn kindertijd nog dat clubs uit Nederland bekend stonden om hun goede voetbal en ik kan dan ook niet wachten om aan de slag te gaan in de Eredivisie. Ik kijk uit naar het ontmoeten van de staf en mijn nieuwe teamgenoten. We gaan er alles aan doen om komend seizoen de doelen van de club te behalen.” 

Sjoerd Ars, technisch manager aan Sittardse zijde, over de kersverse nieuwkomer: “Met Felix halen we een doelman in huis die precies past in het profiel dat we vooraf geschetst hadden. Je ziet aan alles dat hij uit de Duitse keepersopleiding komt. Hij is erg ambitieus met een hoge arbeidsethos en wil zichzelf graag in Nederland doorontwikkelen. Allemaal ingrediënten om er iets moois van te maken.”

Dornebusch doorliep de jeugdopleiding van Schalke ’04 en VfL Bochum. Bij laatstgenoemde debuteerde de voormalig jeugdinternational in het betaalde voetbal. De doelman stond tevens onder contract bij 1. FC Nürnberg en Braunschweig. 

Yanick van Osch TEKENT BIJ TOT MEDIO 2023

Yanick van Osch verscheen eveneens aan de tekentafel. De doelman zette zijn handtekening onder een nieuw contract tot medio 2023, met de optie voor een extra jaar. De Brabander stond afgelopen seizoen 26 Eredivisiewedstrijden onder de lat bij Fortuna Sittard.

De 24-jarige goalie is opgetogen na het zetten van zijn handtekening: “Ik ben ontzettend trots dat de club na één seizoen al mijn contract openbreekt, daar spreekt enorm veel vertrouwen uit. Ik kijk er naar uit om komend seizoen weer in volle stadions te spelen en ben enorm gedreven om de goede prestaties van het vorige seizoen door te trekken.” 

Het langere verblijf van Van Osch stemt ook Ars tevreden. “Yanick kan terugkijken op een sterk seizoen. Hij heeft zijn kans gedurende het afgelopen voetbaljaar met beide handen aangegrepen en laten zien dat hij over enorm veel kwaliteit beschikt. Deze contractverlenging heeft hij zelf afgedwongen met zijn sterke optredens. Wij zijn vanzelfsprekend trots dat we Yanick voor een langere periode aan ons weten te binden.”