FC GRONINGEN niet toegankelijk na nieuwe maatregelen

Het kabinet heeft vrijdagavond nieuwe maatregelen aangekondigd in de strijd tegen COVID-19. In verband met de oplopende cijfers en het ontlasten van de zorg is besloten een milde lockdown door te voeren. Dit heeft ook invloed op de komende speelronde(s) van de Eredivisie. De maatregelen gelden in eerste instantie voor de duur van drie weken.

Door de nieuwe maatregelen dienen wedstrijden voorlopig weer zonder publiek te worden afgewerkt. In de genoemde periode vallen de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo en de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. De trainingen van Fortuna Sittard zijn door de nieuwe maatregelen eveneens niet meer te bezoeken. Deze zullen tot nader order besloten blijven. 

“Dit is een enorme teleurstelling,” aldus algemeen directeur Ivo Pfennings. “Alle clubs hebben er enorm veel tijd en geld in gestoken om een veilige omgeving te realiseren. Dit laten de beschikbare cijfers rondom besmettingen in voetbalstadions ook zien. We zijn bekend met de zorgwekkende situaties in de ziekenhuizen, daar kijken we ook niet voor weg. Juist daarom vinden we een gerichtere aanpak veel belangrijker en valt dit niet te rijmen.”

Fortuna Sittard schaart zich achter statement

De KNVB, Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie kwamen vrijdag voorafgaand aan de nieuwe maatregelen al met een statement naar buiten. Fortuna Sittard sluit zich aan bij het uitgegeven statement, al geeft de club gehoor aan het besluit van het kabinet. Momenteel wordt gekeken naar de mogelijkheden om wedstrijden te verplaatsen. Fortuna Sittard kijkt eveneens mee naar beschikbare opties en verwacht de komende dagen meer duidelijkheid over de haalbaarheid hiervan. 

COMBIDEAL EN LOSSE TICKETS

In de afgelopen weken was het mogelijk om een combideal aan te schaffen voor de thuiswedstrijden tegen PSV, FC Groningen en FC Utrecht. De komende periode zullen we monitoren wat de maatregelen doen en komen met een passend alternatief. De supporters met een los (uit)ticket voor de wedstrijd(en) tegen Heracles Almelo en/of FC Groningen zullen komende week persoonlijk worden benaderd.