FAQ Coronamaatregelen

Doordat COVID-19 nog altijd onder ons is, is Fortuna Sittard genoodzaakt om maatregelen door te voeren in het toegangsbeleid voor de resterende wedstrijden. Hieronder een overzicht van veelgestelde vragen voor de komende thuiswedstrijd met bijbehorende antwoorden.

BESTELPROCES E-TICKETS

Aan het begin van het seizoen is een roulatiesysteem gecommuniceerd om iedereen evenveel kans te geven om een wedstrijd van Fortuna Sittard te bezoeken. Iedere seizoenkaarthouder heeft aan het begin van het seizoen een nummer ontvangen waarbij er is gekeken naar de datum van de aanschaf van de seizoenkaart. Voor de komende thuiswedstrijd tegen FC Twente zijn er 1.200 reguliere supporters toegestaan. Dit houdt in dat onderstaande nummers zich als eerste kunnen inschrijven: 

– Inschrijfmoment 1: Seizoenkaarthouders 1.801 t/m 3.000 (start donderdag 29 april om 09.00 uur)*;
– Inschrijfmoment 2: Alle overgebleven tickets gaan in de “vrije verkoop” voor alle seizoenkaarthouders (start vrijdag 30 april om 09.00 uur);
– Allebei de inschrijfmomenten sluiten vrijdag 30 april 20.00 uur. 

* De seizoenkaartnummers zijn een indicatie en kunnen in de praktijk iets afwijken.

Alle seizoenkaarthouders die recht hebben op het eerste inschrijfmoment hebben woensdag 28 april een mail ontvangen met alle benodigde informatie. De seizoenkaarthouders die recht hebben op inschrijfmoment 2 zullen hier donderdag 29 april een mail voor ontvangen. 

Voor iedere thuiswedstrijd zal er een nieuw e-ticket besteld dienen te worden. Dit kan op de inschrijfmomenten die zijn gecommuniceerd en werkt precies zoals een normale kaartverkoop, echter is nu het hele stadion ingedeeld op 1.5 meter afstand. Het is hierin nog niet mogelijk om tickets via de Fortuna Sittard App te reserveren.

Bij de ingangen zal er dus alleen toegang verstrekt worden met een geldig e-ticket en niet met een fysieke seizoenkaart. Iedereen die zich verzekert van een wedstrijdticket krijgt het ticket toegestuurd op het bij ons bekende e-mailadres. Dit e-ticket kan worden uitgeprint of kan getoond worden op de telefoon.  Het e-ticket is persoonsgebonden en er is een identiteitsplicht.

Bij de wedstrijd Fortuna Sittard – FC Twente is het helaas vanwege het korte tijdsbestek niet mogelijk om formulieren in te vullen voor huishoudens en jeugd t/m 12 jaar. Hierdoor dient iedereen een ticket te bestellen via het online ticketsysteem: Mijn Fortuna.

Deze pop-up is ter check aangezien de GGD deze gegevens nodig heeft voor een eventueel bron- en contactonderzoek.

CORONAMAATREGELEN

Iedereen die de wedstrijd wilt bezoeken, dient zich van te voren middels een sneltest te laten testen. Dit geldt alleen niet voor kinderen t/m 11 jaar. Deze test dient aangevraagd te worden via testenvoortoegang.nl. Hieronder zijn de dichtstbijzijnde locaties benoemd waar de sneltest binnen 40 uur voor de wedstrijd afgenomen dient te worden.

Testlocaties:
– Paul-Henri Spaaklaan, 6229 EN Maastricht (parkeergarage P5)
– Burghoffweg 9, 6042EX Roermond
– Winkelveldstraat 29, 5916 NX Venlo

Hoe meld je je aan voor een sneltest?
Hoe jij je kan aanmelden voor deze sneltest is via het samengestelde stappenplan (klik HIER) eenvoudig te achterhalen. Bij overige vragen kun je ons ook altijd telefonisch bereiken via 046 411 34 40. 

Nee alleen de kinderen t/m 11 jaar zijn niet verplicht om een negatief testresultaat te overhandigen bij binnenkomst.

Hoe jij je kan aanmelden voor een sneltest is via het samengestelde stappenplan (klik HIER) eenvoudig te achterhalen. Bij overige vragen kun je ons ook altijd telefonisch bereiken via 046 411 34 40. 

Het is enkel toegestaan om een sneltest te plannen via testenvoortoegang.nl. Hierbij dien je de stappen aan te houden die te zien zijn via het stappenplan (klik HIER).

Bij binnenkomst van het stadion dien je bij de ingang een negatief testresultaat, jouw e-ticket te overhandigen, je handen te desinfecteren en de gezondheidscheck te beantwoorden. Mocht er een rij ontstaan, houd dan te allen tijde 1.5 meter afstand. Bij binnenkomst dien jij de instructies van het veiligheidspersoneel op te volgen. Na afloop van de wedstrijd dient iedereen op zijn plek te blijven zitten totdat het veiligheidspersoneel aangeeft dat je kan gaan.

Het is tijdens de wedstrijd toegestaan om van jouw plek af te gaan om eten en/of drinken te bestellen en voor een toiletbezoek. Tijdens de rust is het verplicht om op jouw stoel te blijven zitten en zijn de caterpunten ook tijdelijk gesloten. 

Supporters zijn verplicht om bij binnenkomst in het stadion een mondkapje te dragen. Deze mag enkel worden afgedaan zodra men op zijn of haar stoel zit.

Iedereen dient zich voor de wedstrijd te laten testen via testenvoortoegang.nl ook als je al gevaccineerd bent of bewezen antistoffen hebt. Andere aanbieders van sneltesten zijn niet toegestaan.

CATERING

Per tribune is anderhalf uur voor de wedstrijd (17.15 uur) één cateringpunt geopend en hier is middels consumptiemunten eten en drinken te verkrijgen.  Alleen in de rust zullen de cateringpunten gesloten zijn. Om verder de doorstroming goed te behouden, is er spraken van een beperkter catering aanbod wat te vergelijken is met de eerste twee thuiswedstrijden waarbij gedeeltelijk publiek was toegestaan.

Door de huidige regelgevingen is het mogelijk om tot 20.00 uur alcoholische drank te verkopen. Na 20.00 uur is dit niet meer toegestaan en zal het niet meer verkocht worden bij de cateringpunten.

Mocht jij geen consumptiemunten meer hebben, dan zijn deze te koop bij de cateringpunten. Het is deze wedstrijd niet mogelijk om te betalen met de digitale betaalpas. 

Het is tijdens de wedstrijd toegestaan om van jouw plek af te gaan om eten en/of drinken te bestellen en voor een toiletbezoek. Tijdens de rust is het verplicht om op jouw stoel te blijven zitten en zijn de cateringpunten ook tijdelijk gesloten. 

ALGEMENE ZAKEN

Op dit moment is het nog onduidelijk of er wel of geen publiek aanwezig mag zijn bij de wedstrijd Fortuna Sittard – FC Twente. Om de kaartverkoop goed te kunnen laten verlopen, dienen we echter al live te gaan met de inschrijfmomenten en kunnen we dit niet uitstellen tot de definitieve beslissing. Mocht de wedstrijd alsnog zonder publiek zijn, komen de verkregen kaarten te vervallen. 

Let goed op waar je de auto parkeert. Gedurende het seizoen zullen er controles plaatsvinden op het foutief parkeren rondom het stadion. Voorkom een boete door te parkeren op de aangewezen parkeerplaatsen. Deze zijn te bereiken door de routing te volgen rondom het Fortuna Sittard Stadion.

Parkeerplaatsen rondom het Fortuna Sittard Stadion:
P1 – 5,00 euro (evenemententarief)
P2 en P4 – gratis

Bij binnenkomst van het stadion dien je bij de ingang een negatief testresultaat, jouw e-ticket te overhandigen, je handen te desinfecteren en de gezondheidscheck te beantwoorden. Mocht er een rij ontstaan, houd dan te allen tijde 1.5 meter afstand. Bij binnenkomst dien jij de instructies van het veiligheidspersoneel op te volgen. Na afloop van de wedstrijd dient iedereen op zijn plek te blijven zitten totdat het veiligheidspersoneel aangeeft dat je kan gaan.

Het is tijdens de wedstrijd toegestaan om van jouw plek af te gaan om eten en/of drinken te bestellen en voor een toiletbezoek. Tijdens de rust is het verplicht om op jouw stoel te blijven zitten en zijn de caterpunten ook tijdelijk gesloten. 

Stadion:
Het stadion zal 1.5 uur voorafgaand aan de wedstrijd de deuren openen, namelijk om 17.15 uur. Er zal geen gebruik worden gemaakt van een tijdslot, maar Fortuna Sittard doet een beroep op de verantwoordelijkheid van zijn supporters om zich tijdig naar het stadion en zitplaats te begeven.

Fanshop:
De fanshop zal gesloten zijn. Dit om de huidige coronamaatregelen zo goed mogelijk te kunnen naleven.