Fantastische één-twee van Fortuna en Zwaluwen Jeugd Fonds

Zaterdag 15 oktober aanstaande is het zover: het Fortuna/ZJA G-voetbaltoernooi! Met steun van de Zwaluwen Jeugd Actie belooft het een groots toernooi te worden voor G-teams uit de regio.

Voetbal voor iedereen! Dat is het motto van de Zwaluwen Jeugd Actie (ZJA). Iedereen moet kunnen genieten van voetbal en het verenigingsleven. Ook als je een lichamelijke of verstandelijke beperking hebt. Fortuna is een van de verenigingen in Nederland met een G-team. Het is een van de succesvolle projecten van Fortuna Verbindt, de maatschappelijke tak van de club. Niet meer dan logisch dat De Zwaluwen Jeugd Actie en de oudste betaald voetbalclub in Nederland de handen ineen slaan voor een groots G-toernooi.

Fortuna / ZJA G-Voetbaltoernooi

Zaterdag 15 oktober vindt het ‘Fortuna/ZJA G-voetbaltoernooi’ plaats op de voetbalvelden van v.v. Sanderbout in Sittard. Acht G-teams uit Limburg spelen in twee poules hun wedstrijden. Elk team krijgt een heuse winnaarsbeker mee naar huis. Bovendien ontvangt elke speler een shirt van de Zwaluwen Jeugd Actie én een sjaal/handschoenen van Fortuna. Deze kunnen ze meteen gebruiken bij de thuiswedstrijd van Fortuna tegen RKC Waalwijk die ze na het toernooi gaan bezoeken. Ook dit belooft een onvergetelijke gebeurtenis te worden voor de deelnemers.

Voorafgaand aan de wedstrijd lopen de G-spelers met de spelers van Fortuna en RKC het veld op. In de rust is het tijd voor strafschoppen op de doelman van het Fortuna G-vriendenteam. Uiteraard gebeurt dit aan de kant waar de fanatieke Fortuna-supporters zitten. Zij zullen de G-spelers die de eer te beurt valt de strafschop te nemen vast en zeker uitbundig aanmoedigen. Tegelijkertijd loopt van elk G-team één speler met de gewonnen kampioensbeker een ereronde over het veld. Een groot spektakel!

'Jeugd voetbalt voor jongeren met een beperking'

De Zwaluwen Jeugd Actie kent een rijke historie en is bij de meeste senioren bekend door het “Zwaluwen vaantje”. Elk voetbalseizoen doen bijna 600.000 jeugdspelers mee aan het KNVB Zwaluwen Jeugd Bekertoernooi. Ze komen hiermee in actie voor hun leeftijdgenoten met een beperking en vormen samen het grootste sportieve goede doelen team van Nederland! De deelnemende teams doneren via de KNVB een deel van het inschrijfgeld aan de Zwaluwen Jeugd Actie. De opbrengst gaat naar Prinses Beatrix Spierfonds en Spieren voor Spieren. Daarnaast steunt de Zwaluwen Jeugd Actie het aangepast voetbal van de KNVB. Bovendien kunnen amateur voetbalverenigingen subsidie aanvragen voor het realiseren van activiteiten gericht op passend voetbal. Ten slotte, steunt de Zwaluwen Jeugd Actie bijzondere projecten zoals dit project bij Fortuna.

Fortuna levert een herkenbare, positieve bijdrage aan het welzijn en de kwaliteit van de regio. De enorme aantrekkingskracht van sport en in het bijzonder van betaald voetbal speelt daarbij een belangrijke rol. De kracht van de ‘gael-gruine’ kleuren en de magie van zowel binnen als buiten de stadionmuren zijn onderdelen die Fortuna Verbindt (de maatschappelijke tak van Fortuna) gericht inzet op een aantal belangrijke pijlers en vraagstukken binnen onze samenleving. Als betaald voetbalclub is Fortuna in staat om te inspireren, te motiveren en te verbinden.

Het “Fortuna/ZJA G-voetbaltoernooi” is een fantastisch één-tweetje tussen twee partijen die vinden dat voetbal voor iedereen is!