EMIL HANSSON TEKENT VOOR VIER JAAR IN SITTARD

Emil Hansson sluit zich na de zomerstop aan bij Fortuna Sittard. De 21-jarige Noor wordt overgenomen van het Duitse Hannover 96 en tekent voor vier seizoenen in het Fortuna Sittard Stadion. De aanvaller, die momenteel nog in Noorwegen verblijft, zal na aankomst in Nederland de laatste onderdelen van de medische keuring doorlopen. 

Hansson speelde in de jeugd van Kalmar en SK Brann alvorens hij in 2015 de overstap maakte naar Feyenoord. Op huurbasis bij RKC Waalwijk maakte Nederland pas echt kennis met de creativiteit van de rechtspoot. In 54 wedstrijden voor de Brabanders kwam de jeugdinternational van Zweden tot veertien doelpunten en twaalf assists.

De kersverse aanwinst is blij met zijn terugkeer op de Nederlandse velden. “Ik heb het altijd enorm naar mijn zin gehad in Nederland en ik ben Fortuna Sittard dankbaar dat ik de kans krijg om terug te keren in de Eredivisie,” aldus Hansson. “Het is een club met mooie ambities. Daar wil ik graag onderdeel van uitmaken. In deze fase van mijn carrière moet ik mezelf blijven ontwikkelen en die kans krijg ik bij Fortuna Sittard. Ik geloof erin dat hard werken wordt beloond, dus ik kan niet wachten om te beginnen.” 

“Dit is een geweldige transfer voor Fortuna Sittard,” steekt technisch manager Sjors Ultee van wal. “Met Emil halen we een creatieve buitenspeler binnen die, ondanks zijn jonge leeftijd, al veel vlieguren heeft gemaakt in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. We zijn er van overtuigd dat zijn komst veel kwaliteit toevoegt aan de selectie. Als je zo’n speler dan voor vier jaar kan vastleggen is dat een krachtig signaal vanuit de club, ook naar de buitenwereld toe.”