Eerste profcontract voor jeugdSpelers Kastrati en Hendriks

Arian Kastrati en Tom Hendriks hebben in het bijzijn van hun familie hun eerste profcontract ondertekend. Beide jeugdexponenten sloten in het seizoen 2020/2021 aan bij de selectie en zien het harde werken nu beloond worden. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen zal het tweetal wederom aansluiten bij het hoofdmacht. 

De 19-jarige Kastrati heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2023. De aanvaller staat inmiddels op zeven Eredivisie-optredens. Kastrati: “Voor mij persoonlijk is het een fantastisch 2021 geweest tot nu toe. Ik heb mijn debuut mogen maken in het eerste, ben opgeroepen voor Kosovo U21 en nu heb ik mijn eerste profcontract getekend bij Fortuna Sittard. Ik ben de club enorm dankbaar voor deze kans en ga er alles aan doen om samen met de club de volgende stappen te maken.”

De eveneens 19-jarige Hendriks tekende eveneens zijn eerste profcontract. De doelman staat tot medio 2022 onder contract. Hendriks: “Ik ben enorm trots en blij dat ik na negen jaar bij deze prachtige club mijn eerste profcontract heb kunnen tekenen. Ik heb mij vanaf het eerste moment hier enorm thuis gevoeld en ik verheug mij op de volgende stappen.”

Sjoerd Ars, technisch manager, is tevreden met het vastleggen van de jeugdexponenten. “Arian en Tom hebben er enorm hard voor gewerkt en zien dat nu beloond worden. Dit profcontract hebben ze afgedwongen met hun tomeloze inzet. Het laat tevens zien dat er stappen worden gezet in de Fortuna Academy. Het maakt ons vanzelfsprekend trots dat we weer twee spelers uit de eigen jeugdopleiding in de gelederen hebben.”