Eerste nederlaag Fortuna Sittard in voorbereiding

Maandagavond heeft Fortuna Sittard voor het eerste in de oefencampagne verloren. Na een goede eerste helft besliste FC Twente in Enschede de wedstrijd in haar voordeel: 2-1. Het waarlijk prachtige tegendoelpunt van Martin Angha kon de nederlaag niet meer voorkomen.

Onder de naam ‘Comeback’ spelen alle Eredivisieclubs in de voorbereiding twee vriendschappelijke wedstrijden waarin wordt getest met het (beperkt) toelaten van supporters bij de wedstrijden. Na de uitwedstrijd tegen FC Twente speelt Fortuna Sittard op woensdag 26 augustus in eigen stadion tegen VVV-Venlo. Nadere informatie over het toelaten van de supporters volgt op korte termijn.

Goede eerste helft Fortuna Sittard
In de eerste 45 minuten had Fortuna Sittard de betere kansen, pas tegen het einde van de eerste helft was de thuisclub gevaarlijk. In de openingsfase was de grootste kans voor Rasmus Karjalainen, die fraai werd vrijgespeeld door Jorrit Smeets. In de één tegen één situatie met doelman Joël Drommel die volgde toonde de goalie zich de sterkste. Bassala Sambou zag een doelpunt afgekeurd, na een vermeend overtreding op een verdediger van FC Twente. Het aantal doelpogingen was een duidelijke indicatie wie de gevaarlijkste ploeg was voor rust. Fortuna Sittard noteerde acht doelpogingen, FC Twente slechts drie. Op slag van rust kwam de thuisclub vanuit het niets toch bijna op voorsprong, toen een verdwaalde voorzet van de linkervleugel door alles en iedereen werd gemist. Doelman Alexei Koselev kreeg nog net een hand achter de bal, de paal voorkwam een doelpunt.

Veel wissels
Zoals gebruikelijk bij vriendschappelijke wedstrijden wordt er in de pauze veel gewisseld. Bij Fortuna Sittard verschenen Yanick van Osch, Grégoire Amiot, Djibril Dianessy, Clint Essers en Martin Angha aan de aftrap voor de tweede helft. Na nauwelijks vier minuten spelen kwam de thuisclub op voorsprong. Een overtreding van Angha werd bestraft, de vrijetrap van Giorgi Aburjania die daarop volgde was onhoudbaar voor Van Osch: 1-0. Na iets minder dan een uur spelen verdubbelde FC Twente de voorsprong. Een voorzet van Thijs van Leeuwen werd door Ramiz Zerrouki verlengd, Daan Rots kon vervolgens voor een leeg doel niet meer missen: 2-0.

Fortuna Sittard kom terug in de wedstrijd
Het duel in de snikhete Grolsch Veste leek gespeeld. Fortuna Sittard wenste echter niet op te geven. Na een half weggewerkte hoekschop van Fortuna Sittard, veroverde Lazaros Rota de bal. Hij speel Angha aan, die nog in het strafschopgebied van de thuisclub vertoefde na de eerdere corner. Angha bedacht zich niet lang en deponeerde de bal met een prachtige uithaal in de kruising: 2-1. In de slotfase was Fortuna Sittard via Nassim el Ablak en Tesfaldet Tekie nog twee keer dicht bij de gelijkmaker. Die viel echter niet meer, waardoor de eerste nederlaag in de voorbereiding een feit was.