Duur puntverlies voor Fortuna Sittard tegen PEC Zwolle

Door een doelpunt van Oussama Darfalou wist PEC Zwolle zondagavond de drie punten mee naar huis te nemen. Het enige doelpunt in een wedstrijd die vooraf werd betiteld als een ‘zes puntenduel’. Door de verliespartij gaat de ploeg uit Zwolle de Sittardse formatie voorbij op de ranglijst. 

Bij Fortuna Sittard stond Mats Seuntjens niet op het wedstrijdformulier, hij was geblesseerd. Paul Gladon nam zijn plaats in. In de eerste helft waren de hoogtepunten schaars. De échte kansen waren op de vingers van één hand te tellen, het was aan beide ploegen te merken dat de belangen erg groot waren. De beste mogelijkheden waren voor de thuisclub. Zian Flemming ontdeed zich in het strafschopgebied van twee tegenstanders, zijn schot was echter niet hard genoeg waardoor Zwolle doelman Konstantinos Lamprou kon ingrijpen. Deroy Duarte verscheen in kansrijke positie, hij verzuimde echter uit te halen, waardoor de kans verloren ging. De grootste kans was voor Gladion, enkele minuten vóór rust kopte hij een voorzet van Dimitros Siovas in. Opnieuw bracht Lamprou redding.

In de tweede helft was Darfalou snel na rust met zijn hoofd gevaarlijk, zijn kopbal verdween echter naast de paal. Na 64 minuten spelen dachten de supporters van Fortuna Sittard reden tot juichen te hebben. Charlison Benschop ontdeed zich fraai van zijn directe tegenstander en schoot onberispelijk in. De vreugde aan Sittardse zijde was echter van korte duur, de assistent had buitenspel geconstateerd. De VAR in Zeist bevestigde de beslissing waardoor de nul op het scorebord bleef staan. De gasten werden gaandeweg de tweede helft gevaarlijker, na 75 minuten hield Fortuna Sittard na een scrimmage situatie met het nodige kunst- en vliegwerk het doel schoon. Enkele minuten later kwamen de gasten toch op voorsprong. Daishwan Redan zette goed door en bracht de bal vanaf de achterlijn voor het doel. Darfalou reageerde het meest attent en liet doelman Yanick van Osch kansloos: 0-1. In de slotfase probeerde Fortuna Sittard nog met man en macht de gelijkmaker te forceren. In de derde minuut van de extra tijd was invaller Tijjani Noslin met zijn hoofd dicht bij een treffer. Van dichtbij zag hij zijn inzet naast het doel verdwijnen. Door de nederlaag komt Fortuna Sittard dieper in de problemen.

Opstelling:
Van Osch, Tirpan, Angha, Samaris (81’ Botaka), Siovas, Cox, Duarte, Flemming, Rienstra (89’ Noslin), Benschop, Gladon (61’ Semedo)