Dringend verzoek: geen sfeeracties rondom derby

Woensdagavond treffen Fortuna Sittard en Roda JC elkaar in het kader van de TOTO KNVB Beker. De Mijnstreek-derby is op voorhand al een beladen wedstrijd en Fortuna Sittard doet zodoende een dringende oproep richting zijn supporters om vóór en na de bekerwedstrijd geen sfeeracties te ondernemen. Dit vanwege de geldende overheidsmaatregelen inzake de bestrijding van het COVID-19 virus.

Fortuna Sittard realiseert zich hoe moeilijk het voor supporters moet zijn de club, in deze coronatijd, van een afstand te moeten volgen. Dag in, dag uit kunnen we rekenen op jullie onvoorwaardelijke steun en het mag duidelijk zijn dat iedereen binnen de club de steun van de hondstrouwe achterban enorm waardeert. Zo ook in aanloop naar deze derby.

Na overleg met de lokale driehoek verzoekt Fortuna Sittard zijn achterban desondanks de spelersbus woensdagavond niet ‘uit te zwaaien’, de wedstrijd thuis in besloten kring te bekijken en de selectie bij terugkomst in Sittard niet te onthalen. Groepsvorming is binnen de huidige maatregelen ten strengste verboden. De gezondheid gaat vanzelfsprekend boven alles. En op die manier hopen we iedereen met een geel-groen hart weer zo snel mogelijk in het stadion te mogen verwelkomen.