DOMINIK VERGOOSSEN AAN DE SLAG ALS HOOFD JEUGDOPLEIDING

Dominik Vergoossen wordt de nieuwe hoofd jeugdopleiding. De 48-jarige Limburger gaat de nieuwe functie combineren met het hoofdtrainerschap bij tweedeklasser SV Someren. De oud-voetballer tekent voor twee seizoenen bij Fortuna Sittard, de club waar hij eerder als speler en jeugdtrainer actief was. Vergoossen volgt in Sittard de onlangs vertrokken Jurgen Seegers op. 

De Echtenaar begint vanaf 1 augustus aan zijn derde dienstverband bij Fortuna Sittard. “Dit voelt als thuiskomen, de cirkel is rond,” aldus de kersverse hoofd jeugdopleiding. “Als product van de jeugdopleiding heb ik in Sittard de kans gekregen om mijn carrière te lanceren. Om dan nu terug te keren in de rol van hoofd jeugdopleiding is een prachtige kans.”

“We zijn ambitieus. Het heeft tijd nodig, maar we willen weer de beste jeugdopleiding van Limburg worden. Het verleden heeft bewezen dat het mogelijk is. Het doel is om weer belangrijke krachten op te leiden, hopend op een nieuwe Kevin Hofland, Fernando Ricksen of Mark van Bommel,” blikt Vergoossen, die zelf nog samenspeelde met twee laatstgenoemde, alvast vooruit.

Algemeen directeur Ivo Pfennings heeft vertrouwen in de samenwerking. “We zijn er trots op dat we Dominik hebben kunnen toevoegen aan onze organisatie. Hij kent de regio en de club. Daarnaast weet hij als voormalig profvoetballer precies wat er gevraagd wordt. We willen stappen blijven zetten in de jeugdopleiding en zijn er van overtuigd dat Dominik ons de komende jaren daarmee kan helpen.”

De voormalig verdediger doorliep de jeugdopleiding van Fortuna Sittard en maakte tussen 1988 en 1996 deel uit van het eerste elftal. Daarnaast kwam Vergoossen in zijn actieve carrière uit voor Helmond Sport en SC Cambuur. In totaal kwam de voormalige verdediger tot 189 wedstrijden in het betaalde voetbal. Zijn trainerscarrière bracht de Limburger onder meer langs de jeugdopleidingen van VVV-Venlo en Roda JC.