Djibril Dianessy maakt tijdelijke overstap naar MVV

De wegen van Fortuna Sittard en Djibril Dianessy scheiden. De Fransman maakt het seizoen af bij provinciegenoot MVV Maastricht. Het contract van de 24-jarige rechtsbuiten loopt in Sittard nog door tot het einde van het seizoen. 

“Djibril heeft een enorme bijdrage gehad in onze terugkeer naar de Eredivisie,” laat technisch manager Sjoerd Ars optekenen. “Hij heeft daarna vooral veel pech gehad, waardoor hij weinig minuten heeft kunnen maken in de afgelopen seizoenen. Nu hij weer fit is, krijgt hij de kans om bij MVV zijn kwaliteiten weer tonen. Wij willen Djibril bedanken voor zijn bijdrage in de afgelopen jaren en succes wensen met deze nieuwe uitdaging.” 

Dianessy verliet in 2016 het Franse Toulouse voor Fortuna Sittard. Eenmaal in Limburg kende de aanvaller twee goede seizoenen in de Jupiler League. Door blessureleed moest Dianessy in de afgelopen seizoenen pas op de plaats maken. Uiteindelijk kwam de aanvaller tot 73 wedstrijden in het geel-groen van Fortuna Sittard, waarin hij twintig keer doel trof en elf maal de aangever was.