Dimitrios Siovas nieuwe defensieve aanwinst voor Fortuna

Fortuna Sittard heeft de defensieve mogelijkheden uitgebreid met Dimitrios Siovas. De 33-jarige verdediger sluit op transfervrije basis aan nadat hij deze zomer uit zijn contract liep bij SD Huesca. De twintigvoudig international van Griekenland heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis tot het einde van het seizoen. Siovas gaat spelen met rugnummer 33.

Sjoerd Ars, technisch manager, is content met het aantrekken van Siovas. “Dimitrios is een linksbenige centrale verdediger, die wilden we graag toevoegen aan de selectie. Hij past exact in het geschetste profiel: speelstijl, leiderschap, ervaring. Dimitrios heeft bewezen een stabiele factor in de defensie te zijn. Daarnaast brengt hij een schat aan ervaring met zich mee, met ruim 250 wedstrijden op het hoogste niveau. Waarvan vorig seizoen nog 36 in La Liga. Hij had meerdere mogelijkheden maar met behulp van Samaris hebben we hem toch kunnen overtuigen.”

De carrière van Siovas speelde zich tot op heden af in Griekenland en Spanje. De linkspoot bouwde een staat van dienst op in onder meer de Griekse Super League (140 wedstrijden) en Spaanse LaLiga (134 wedstrijden). In de selectie van Fortuna Sittard komt de ervaren mandekker Andreas Samaris tegen, waarmee hij eerder samenspeelde bij de Panionios, Olympiakos en de nationale ploeg.