Dimitrios Emmanouilidis sluit op huurbasis aan in Sittard

Fortuna Sittard heeft aanvaller Dimitrios Emmanouilidis op de laatste dag van de winterse transfermarkt toegevoegd aan de selectie. De 20-jarige Griek komt voor de rest van het seizoen op huurbasis over van Panathinaikos. Beide clubs zijn tevens een optie tot koop overeengekomen. 

Emmanouilidis over zijn overstap: “Ik ben blij dat de transfer is afgerond en kijk uit naar het ontmoeten van mijn nieuwe teamgenoten. Fortuna Sittard staat er goed voor en ik wil graag mijn steen bijdragen aan de goede resultaten. Daarnaast hoop ik me als speler te ontwikkelen in de Eredivisie.” De nieuwkomer heeft in ieder geval geen problemen met het regenachtige weer. “Ik vind het Nederlandse weer prachtig, dit is ideaal voetbalweer.” 

De transfermarkt is inmiddels verstreken. “We hebben op de valreep nog een buitenkans binnengehaald,” aldus technisch manager Sjoerd Ars. “We volgden Dimitrios al sinds de zomer van 2020, maar zijn club wou hem tot nu toe niet laten gaan. Nu hadden we die kans wel. Met Dimitrios halen we een speler met een enorme drive binnen, die op meerdere posities in de voorhoede uit de voeten kan.” 

Emmanouilidis debuteerde in 2017 voor de Griekse grootmacht en kwam in zijn eerste periode tot twaalf wedstrijden. In het seizoen 2019/2020 verliet de jeugdinternational de club op huurbasis om vlieguren te maken bij Panionios Athen. In totaal speelde Emmanouilidis 36 wedstrijden op het hoogste niveau in Griekenland.