Derbyheld Janssen keert terug bij Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft de selectie voor het seizoen 2020-2021 versterkt met Roel Janssen. De 29-jarige linksback komt over van VVV-Venlo en tekent een contract tot medio 2023. Het wordt zijn tweede periode in Sittardse dienst.

Janssen begon zijn carrière in zijn geboortestad bij VVV-Venlo, maar debuteerde in het betaalde voetbal bij Fortuna Sittard en ontpopte zich tot steunpilaar en aanvoerder van het team. De routinier kwam in vijf seizoenen tot 141 wedstrijden, met als absolute hoogtepunt zijn hattrick in de gewonnen derby tegen Roda JC (1-3). In 2016 keerde hij terug naar VVV-Venlo, waar hij 69 wedstrijden speelde in de Eredivisie. 

“Het is prachtig om terug te keren bij mijn oude liefde,” blikt Janssen alvast vooruit. “Fortuna Sittard heeft in de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Dat is mooi om te zien. Ik kijk er naar uit om een bijdrage te kunnen leveren aan de volgende stappen van de club.”

Kevin Hofland toont zich tevreden met de terugkeer van ervaren Limburger. “We zijn blij om een speler met zijn ervaring binnen te halen. Roel kent de club en de regio. Na het wegvallen van Wessel Dammers waren we op zoek naar een verdediger met leiderskwaliteiten en hebben die nu gevonden. Roel kan op meerdere posities spelen, linksback en linker centrale verdediger, en zal een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van ons team en aan de individuele ontwikkeling van onze jonge spelers.”