Deel 4: Hoe gaat het met de Fortunezen buitenshuis?

Niet alle Fortunezen spelen in Sittard. Op dit moment verhuurd Fortuna Sittard een negental spelers aan clubs in binnen- en buitenland. Uit het oog betekent niet uit het hart. Benieuwd hoe het elders met onze spelers gaat? Aan het begin van de maand delen wij een update over de prestaties in de vorige maand van de door Fortuna Sittard verhuurde spelers.

André Vidigal (Estoril, Portugal)

André Vidigal en Estoril kunnen terugkijken op een succesvolle maand april. De ploeg bleef in alle vier de wedstrijden ongeslagen, waarmee het promotie wist af te dwingen naar het hoogste niveau in Portugal. Drie van de vier wedstrijden in de maand april eindigden in een gelijkspel. De wedstrijd tegen Vilafranquense werd met 3-1 winnend afgesloten, mede dankzij een assist van Vidigal. Nadat promotie al is afgedwongen, lijkt ook het kampioenschap Estoril niet meer te kunnen ontgaan. Met nog drie wedstrijden op het programma, heeft de ploeg zeven punten voorsprong op nummer twee Vizela.  

Gekeken naar de individuele prestaties van Vidigoal kan hij terugkijken op een prima maand. De Portugees stond in alle vier de wedstrijden als basisspeler binnen de lijnen en was hierin belangrijk met één goal en één assist. Uiteindelijk heeft André Vidigal in de maand april 311 minuten gemaakt in het shirt van Estoril.

Dimitrios Ioannidis (Sportfreunde Lotte, Duitsland)

Voor Dimitrios Ioannidis en Sportfreunde Lotte stonden er in april vijf competitiewedstrijden op het programma. De ploeg die in strijd verwikkeld is tegen degradatie, trok de goede reeks van de laatste maanden door en verloor in april slechts eenmaal. In de overige vier wedstrijden werd tweemaal de volle buit behaald en tweemaal eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Hierdoor is de ploeg van Ioannidis inmiddels opgeklommen naar de vijftiende plaats op de ranglijst. Tijdens deze vijf wedstrijden stond de Duitse middenvelder driemaal als basisspeler binnen de lijnen en kwam hij in totaal tot 225 minuten voor Sportfreunde Lotte. In de overige twee wedstrijden moest Ioannidis het doen zonder speelminuten. Ioannidis was in april niet direct betrokken bij een doelpunt.

Rasmus Karjalainen (Öbebro SK, Zweden)

Voor Rasmus Karjalainen is april een maand om snel te vergeten. De aanvaller kwam niet in actie voor Örebro SK vanwege een opgelopen nekblessure. Hierdoor mistte Karjalainen de start van het nieuwe seizoen in Zweden. De eerste wedstrijd tegen IFK Göteborg eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. De overige twee competitiewedstrijden werden met respectievelijk 5-0 en 1-0 verloren gegaan. Voor de Finse aanvaller is het te hopen dat hij weer snel kan terugkeren in de selectie van Örebro om de club aan doelpunten te helpen en om zichzelf in de kijker te spelen bij de bondscoach van Finland. Met het EK voor de deur hoopt Karjalainen zich nog op tijd fit te zijn om een plek in de selectie van Finland af te dwingen.

Bassala Sambou (Randers FC, Denemarken)

Ook Bassala Sambou en Randers FC kunnen terugkijken op een teleurstellende maand april. Randers FC wist zich wel knap te verzekeren van een plek in de kampioensronde van de Deense Superligaen. Een plek waarmee de ploeg hoopt Europees voetbal veilig te stellen voor het aankomende seizoen. Echter werden vier van de vijf wedstrijden verloren en werd er alleen thuis tegen regerend landskampioen FC Midtjylland een punt behaald. Hiermee lijkt Randers FC kansloos om één van de vier Europese tickets te bemachtigen die te behalen zijn in de Deense Superligaen.

De Engelse aanvaller kon zijn ploeg niet aan een overwinning helpen en kwam in april tot slechts 37 speelminuten in het shirt van Randers FC. Tijdens drie korte invalbeurten lukte het Sambou niet om van waarde te zijn met een doelpunt of een assist. Ondanks dat het in de competitie niet voortvarend liep, staat er voor Sambou & Co nog wel degelijk iets op het spel. Halverwege mei staat namelijk de finale van de Deense beker op het programma voor Sambou. Hierin neemt Randers FC het op tegen Soenderjyske en kan alsnog Europees voetbal worden veilig gesteld.

Jacky Donkor (FC Eindhoven)

Jacky Donkor kan terugkijken op een wisselvallende maand met FC Eindhoven. De wedstrijden tegen FC Dordrecht, Jong Ajax en FC Den Bosch werden gewonnen terwijl er werd verloren van Jong PSV en Helmond Sport. In de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Jong Ajax was Donkor belangrijk met een doelpunt. In de eerste twee wedstrijden van de maand kon de vleugelaanvaller rekenen op een basisplaats aan de zijde van FC Eindhoven. In de twee daaropvolgende wedstrijden moest hij het doen met een invalbeurt. In de wedstrijd tegen FC Den Bosch ontbrak Donkor vanwege een blessure. De Belg kwam in totaal tot 231 minuten in het shirt van FC Eindhoven en was dus eenmaal trefzeker.

Djibril Dianessy (MVV Maastricht)

Vanwege een blessure die Djibril Dianessy eind maart opliep, kwam de vleugelaanvaller niet in actie tijdens de eerste drie wedstrijden van de maand april. Tijdens de eerste twee wedstrijden was Dianessy helemaal afwezig, maar voor de wedstrijd tegen Roda JC zat hij wel weer in de selectie van MVV. In actie kwam hij nog niet. Hiervoor moest hij wachten tot aan de uitwedstrijd tegen Top Oss. Tijdens deze wedstrijd liet Dianessy zich direct weer van zijn beste kant zien. Met een goal en een assist was hij direct van enorme waarde voor de ploeg uit Maastricht. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel. Ook in de twee daaropvolgende wedstrijden stond de Fransman weer als basisspeler binnen de lijnen. Tijdens deze twee wedstrijden, waarin vier punten werden gepakt, was Dianessy niet direct meer betrokken bij een doelpunt.

Richie Musaba, Özgür Aktas en Adnan Ugur (FC Dordrecht)

De maand april begon uitstekend voor de drie huurlingen aan de zijde van FC Dordrecht. De hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie won overtuigend met 0-3 bij nummer twee De Graafschap. De uitblinker in deze wedstrijd was Richie Musaba. De aanvallende middenvelder die de laatste maanden laat zien in uitstekende vorm te verkeren, was met 2 assists van enorme waarde voor de Schapenkoppen. De knappe overwinning op De Graafschap kreeg in april geen vervolg, want de overige vijf wedstrijden eindigden allemaal in een nederlaag. Hierdoor zal FC Dordrecht het seizoen dan ook afsluiten op de laatste plek in de KKD.

Ook tijdens de 2-6 thuisnederlaag tegen FC Den Bosch liet Musaba weer zijn kwaliteiten zien en nam hij beide Dordtse doelpunten voor zijn rekening. In totaal stond Musaba vijf keer in de basis bij Dordrecht en moest hij het eenmaal doen met een invalbeurt. Voor Özgür Aktas was er in april een persoonlijk hoogtepunt. De verdediger was trefzeker voor FC Dordrecht in de wedstrijd tegen FC Eindhoven. Tijdens alle zes de wedstrijden verscheen Aktas als basisspeler aan de aftrap en maakte steeds de 90 minuten vol.

Adnan Ugur begon tijdens de eerste drie wedstrijden van april nog in de basis bij FC Dordrecht. Tijdens de 4-0 nederlaag tegen Jong AZ moest de middenvelder zich echter al na 11 minuten laten vervangen met een blessure. Deze spierblessure hield de middenvelder de twee daaropvolgende wedstrijden gedwongen aan de kant. Tijdens de laatste wedstrijd van april keerde hij weer terug in de wedstrijdselectie en mocht 20 minuten voor tijd weer zijn opwachting maken als invaller. Ugur was in april niet direct betrokken bij een doelpunt voor FC Dordrecht.