Deel 3: Hoe gaat het met de Fortunezen buitenhuis?

Niet alle Fortunezen spelen in Sittard. Op dit moment verhuurd Fortuna Sittard een negental spelers aan clubs in binnen- en buitenland. Uit het oog betekent niet uit het hart. Benieuwd hoe het elders met onze spelers gaat? Aan het begin van de maand delen wij een update over de prestaties in de vorige maand van de door Fortuna Sittard verhuurde spelers.

André Vidigal (Estoril, Portugal)

André Vidigal kan met Estoril terugkijken op een succesvolle maand maart, ondanks dat de club in de halve finale van de Portugese beker werd uitgeschakeld door Benfica. Na de 3-1 thuisnederlaag, waarin Vidigal tot scoren kwam, werd ook de return verloren (2-0). In de competitie bleef Vidigoal ongeslagen met zijn ploeg. Alle vier de competitiewedstrijden werden winnend afgesloten. Tijdens twee van deze wedstrijden verscheen de aanvaller als basisspeler aan de aftrap. De andere twee wedstrijden moest de Portugees het doen met een korte invalbeurt.

Vidigal kwam in de maand maart in totaal tot 208 minuten in het shirt van Estoril. In tegenstelling tot de maanden daarvoor was Vidigal in maart niet direct betrokken bij een doelpunt. Doordat alle competitiewedstrijden werden gewonnen in maart, blijft Vidigal met zijn ploeg fier aan kop gaan in de Segunda Liga. Met 11 punten voorsprong op de nummer 2, kan in april promotie naar het hoogste niveau worden afgedwongen.

Dimitrios Ioannidis (Sportfreunde Lotte, Duitsland)

Voor Dimitrios Ioannidis en Sportfreunde Lotte stonden in maart in totaal vijf competitiewedstrijden op het programma. De ploeg, die strijdt voor lijfsbehoud, pakte maar liefst acht punten tijdens deze wedstrijden. Hierdoor staat de ploeg inmiddels op de ‘veilige’ 16e plaats op de ranglijs, met drie punten voorsprong op de teams in de degradatiezone. De Duitse middenvelder moest het tijdens zijn eerste drie wedstrijden van de maand maart doen met korte invalbeurten. In de wedstrijden tegen RW Oberhausen en  Schalke 04 II verscheen Ioannidis weer als basisspeler aan de aftrap. Hiermee kwam de middenvelder in totaal tot 186 speelminuten in de Regionalliga West. Ioannidis was tijdens deze wedstrijden niet direct betrokken bij een doelpunt voor Sportfreunde Lotte.

Rasmus Karjalainen (Örebro SK, Zweden)

Voor Rasmus Karjalainen en zijn ploeg Örebro SK stond de maand maart volledig in het teken van de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen in Zweden, dat begin april van start is gegaan. Tijdens drie vriendschappelijke wedstrijden kwam de Finse aanvaller eenmaal tot scoren. In de voorbereiding werd slechts een vriendschappelijke wedstrijden gewonnen, waardoor de juiste vorm nog niet lijkt te zijn gevonden voor de start van de competitie. Ook in de strijd om de Zweedse beker werd de ploeg van Karjalainen al in een vroeg stadium uitgeschakeld. Tijdens deze wedstrijd bleef de aanvaller de volledige wedstrijd op de bank.

Bassala Sambou (Randers FC, Denemarken)

Voor Bassala Sambou stond de maand maart in het teken om zich met Randers FC te verzekeren van een plek in de kampioenspoule van de Deense competitie. Deze strijd begon de ploeg met Sambou binnen de lijnen. Tijdens het gelijke spel in de wedstrijd tegen Bröndby IF kwam de Engelse aanvaller niet tot scoren. In de drie daaropvolgende wedstrijden moest Sambou het doen met korte invalbeurten. Ook tijdens deze wedstrijden was Sambou niet betrokken bij een doelpunt aan de zijde van Randers FC. Doordat de ploeg vijf punten wist te vergaren tijdens deze vier wedstrijden, heeft de ploeg zich verzekerd van een plek in de kampioenspoule van de Deense Superligaen. Via deze route hoopt de ploeg in het restant van het seizoen Europees voetbal af te dwingen voor het aankomende seizoen.

Jacky Donkor (FC Eindhoven)

Het FC Eindhoven van aanvaller Jacky Donkor heeft een moeizame maand achter de rug. Met slechts één punt in vier gespeelde wedstrijden is de ploeg van Donkor afgezakt naar de 16e plek van de Keuken Kampioen Divisie. Hierdoor is de ploeg kansloos in de strijd om een plek in de play-offs. Nadat Donkor niet bij de selectie zat voor de wedstrijd tegen De Graafschap, stond de vleugelaanvaller in de overige wedstrijden van maart wel als basisspeler binnen de lijnen voor de ploeg uit Eindhoven. Tweemaal maakte Donkor de 90 minuten vol. Tijdens de laatste wedstrijd werd Donkor halverwege de wedstrijd gewisseld. In totaal kwam Donkor tot 225 minuten in het shirt van FC Eindhoven. De aanvaller was in maart niet direct betrokken bij een doelpunt aan de zijde van FC Eindhoven.

Djibril Dianessy (MVV Maastricht)

Na een succesvolle maand februari werd de goede vorm van MVV meegenomen naar de maand maart. Met negen punten uit vier gespeelde wedstrijden heeft de ploeg een vervolg gegeven aan de opmars die is ingezet begin februari. Tijdens de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht (1-0) stond Dianessy als basisspeler binnen de lijnen. In de wedstrijden tegen Jong AZ en Jong Ajax moest de aanvaller het doen met een invalbeurt. In beide wedstrijden viel hij direct in aan het begin van de tweede helft. Tegen Jong AZ was Dianessy met een doelpunt opnieuw belangrijk voor MVV. De vleugelaanvaller schoot de gelijkmaker op het scorebord, waarna de ploeg uiteindelijk ook nog een overwinning over de streep trok (3-2). Door een blessure kwam Dianessy tijdens de laatste wedstrijd van maart niet in actie voor MVV.

Özgür Aktas, Richie Musaba & Adnan Ugur (FC Dordrecht)

De drie Fortunezen bij FC Dordrecht kunnen terugkijken op een redelijke maand. De nummer een-na-laatst won twee van de vijf wedstrijden in maart. Zowel de wedstrijd tegen Jong PSV, als de wedstrijd tegen Telstar werd met 1-0 gewonnen. Özgür Aktas kwam in maart in vier van de vijf wedstrijden in actie voor FC Dordrecht. Tijdens deze vier wedstrijden maakte Aktas steeds de volledige 90 minuten vol. De verdediger miste alleen de wedstrijd tegen Jong PSV vanwege een schorsing. In de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (5-1 nederlaag) maakte Aktas het enige doelpunt aan de zijde van FC Dordrecht. Ook Adnan Ugur kwam in maart in vier van de vijf wedstrijden in actie voor FC Dordrecht. Ook Ugur miste het duel met Jong PSV. Niet vanwege een schorsing, maar door een blessureleed. De middenvelder was niet betrokken bij een doelpunt voor FC Dordrecht. Richie Musaba was dat wel. De buitenspeler begint zijn draai steeds beter te vinden bij de ploeg uit Dordrecht. Tijdens alle vijf de wedstrijden van FC Dordrecht stond Musaba in de basis en alleen in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles werd hij 10 minuten voor het einde van de wedstrijd gewisseld. In de wedstrijd tegen Jong PSV werd Musaba matchwinner door het enige doelpunt van de wedstrijd op het scorebord te schieten.