Deel 2: Hoe gaat het met de Fortunezen buitenhuis?

Niet alle Fortunezen spelen in Sittard. Op dit moment verhuurd Fortuna Sittard een negental spelers aan clubs in binnen- en buitenland. Uit het oog betekent niet uit het hart. Benieuwd hoe het elders met onze spelers gaat? Aan het begin van de maand delen wij een update over de prestaties in de vorige maand van de door Fortuna Sittard verhuurde spelers.

Andre Vidigal (Estoril, Portugal)

André Vidigal kan terugkijken op een succesvolle februari-maand. Hij kwam tijdens alle zes de wedstrijden in actie namens Estoril, waarvan de eerste twee als invaller. Beide wedstrijden werden door de koploper van de Segunda Liga echter verloren. Hierdoor is de riante voorsprong op nummer twee, Feirense, geslonken tot slechts één punt. Vanaf dat moment kwam de goede vorm bij zowel Estoril als Vidigal terug. De drie daaropvolgende competitiewedstrijden werden allemaal gewonnen door Estoril. In alle drie de competitiewedstrijden was Vidigoal trefzeker. Ook in de halve finale van de Portugese beker beleefde de aanvaller een persoonlijk hoogtepunt. Zo scoorde Vidigal de openingsgoal tegen het ‘grote’ Benfica. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-3 nederlaag. 

Dimitrios Ioannidis (Sportfreunde Lotte, Duitsland)

Voor Sportfreunde Lotte en Dimitrios Ioannidis stonden er in de maand februari drie belangrijke competitiewedstrijden op het programma. De in degradatienood verkerende club bleef in februari met drie gelijkenspelen ongeslagen, waardoor de ploeg slechts op doelsaldo nog in de degradatiezone staat. De Duitse middenvelder begon de maand nog als basisspeler in de Regionalliga West. In de tweede wedstrijd kwam hij als invaller binnen de lijnen en in de laatste wedstrijd van februari bleef hij de volledige wedstrijd op de bank. Ioannidis kwam in de maand februari in totaal tot 100 speelminuten in Duitsland.

Rasmus Karjalainen (Örebro SK, Zweden)

Begin februari is Rasmus Karjalainen met zijn ploeg Örebro SK begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De club speelde tot nu toe drie vriendschappelijke wedstrijden, waarin de aanvaller nog niet tot scoren kwam. Na de oefenwedstrijden werd het nieuwe seizoen officieel afgetrapt met een wedstrijd in het bekertoernooi. Hierin wordt in een poulefase gestreden voor een plek in het hoofdtoernooi. De eerste wedstrijd werd nog met 1-0 verloren. Karjalainen bleef tijdens deze wedstrijd 90 minuten op de bank. In de tweede poulewedstrijd stond de Fin wel in de basis en werd hij uiteindelijk na 52 minuten vervangen. De wedstrijd eindigde in een overtuigende 7-0 overwinning, waardoor Karjalainen & co. nog volop kans maken op het bereiken van de tweede ronde.

Bassala Sambou (Randers FC, Denemarken)

In februari is Bassala Sambou met Randers FC begonnen aan de tweede seizoenshelft in Denemarken. De nummer vier van Denemarken begon met een overtuigende 3-0 overwinning op laagvlieger AC Horsens. Sambou kwam als invaller slechts 10 minuten in actie. Ook in de twee daaropvolgende wedstrijden moest de Engelse aanvaller het doen met een korte invalbeurt. Tijdens het gelijkspel met Nordsjaelland stond Sambou voor de tweede keer dit seizoen als basisspeler op het veld in de Deense Superligaen. In het vervolg moest Sambou het opnieuw tweemaal doen met een korte invalbeurt, waaronder in de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Deens beker tegen Vejle BK. Sambou kwam in februari in totaal 136 minuten in actie namens Randers FC. Scoren deed de aanvaller niet.

Jacky Donkor (FC Eindhoven)

Jacky Donkor kwam in februari slechts tweemaal in actie voor FC Eindoven. De vleugelaanvaller liep halverwege januari een blessure op die hem een maand aan de kant hield. In de wedstrijd tegen Telstar maakte Donkor zijn rentree. Hij startte direct weer in de basis bij de ploeg uit Eindhoven en werd in de rust vervangen. Ook in de wedstrijd tegen FC Volendam stond Donkor in de basis. Na ruim een uur spelen werd de aanvaller gewisseld. Beide wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Donkor was in februari niet direct betrokken bij een doelpunt van FC Eindhoven, al had de aanvaller -dan al niet onbewust- een aandeel in de gelijkmaker tegen FC Volendam.

Djibril Dianessy (MVV Maastricht)

Sinds de tijdelijke overstap van Fortuna Sittard naar MVV Maastricht is Djibril Dianessy tot nu toe in alle wedstrijden in actie gekomen voor de Sterrendragers. In de eerste twee wedstrijden stond de vleugelaanvaller in de basis bij de ploeg uit Maastricht. In de wedstrijden tegen Excelsior en Telstar moest Dianessy het doen met een invalbeurt. Tegen Excelsior werd de Fransman de matchwinner door vlak voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd op het scorebord te schieten. Ook tijdens zijn invalbeurt in de gewonnen wedstrijd tegen Telstar was Dianessy met een assist belangrijk voor MVV.  

Özgür Aktas, Richie Musaba en Adnan Ugur (FC Dordrecht)

De huurlingen bij FC Dordrecht kunnen terugkijken op een uitstekende maand februari. Van de drie gespeelde wedstrijden werden er twee winnend afgesloten. Zowel de wedstrijd tegen Jong Ajax als de wedstrijd tegen Helmond Sport werd met 2-1 gewonnen. Alleen in de wedstrijd tegen NAC Breda liep de ploeg tegen een nederlaag aan. Met de zes punten uit februari heeft FC Dordrecht tijdelijk de laatste plaats verlaten in de Keuken Kampioen Divisie.

Özgür Aktas mistte in februari geen minuut bij de ploeg uit Dordrecht. In alle drie de wedstrijden maakte hij de 90 minuten vol. Richie Musaba moest het in de eerste twee wedstrijden van februari doen met een invalbeurt. In de wedstrijd tegen Helmond Sport stond hij voor het eerst sinds begin november weer eens in de basis bij FC Dordrecht. Die keuze pakte uitstekend uit, want met twee doelpunten was hij de grote man aan de zijde van FC Dordrecht. Adnan Ugur is sinds zijn overstap naar FC Dordrecht direct basisspeler geworden. In de wedstrijd tegen NAC Breda stond hij de volledige wedstrijd op het veld. In de wedstrijden tegen Jong Ajax en Helmond Sport werd hij na respectievelijk 78 en 71 minuten naar de kant gehaald.