De voorbeschouwing op SC Cambuur - Fortuna Sittard

Na de afgelaste wedstrijd tegen Sparta Rotterdam van afgelopen weekend, staat er morgen voor Fortuna Sittard een verre uitwedstrijd op het programma. Om 21.00u wordt er afgetrapt in Leeuwarden voor het duel met SC Cambuur. In deze voorbeschouwing lees je alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

De vorige speelronde

Fortuna Sittard zou het vorige week vrijdag opnemen tegen Sparta Rotterdam, maar storm Eunice gooide roet in het eten. Een nieuwe datum voor die wedstrijd is nog niet gevonden. SC Cambuur kwam wel in actie, tegen Feyenoord. In De Kuip werd het 3-1. Tom Boere opende na een kwartier de score voor SC Cambuur, maar dankzij Luis Sinisterra, Orkun Kokcu en Alireza Jahanbakhsh werd de eindstand bepaald in het voordeel van de Rotterdammers.

De geschiedenis

Fortuna Sittard en SC Cambuur stonden in Eredivisieverband tot dusver zeven keer tegenover elkaar. Vier keer wist Fortuna Sittard aan het langste eind te trekken, twee keer eindigde het duel in een gelijkspel en één keer wist SC Cambuur te winnen. De laatste onderlinge ontmoeting was op 16 oktober 2021. In het Fortuna Sittard Stadion werd het 1-0, dankzij een laat doelpunt van George Cox.

Arbitrage

De wedstrijd van aanstaande zaterdag staat onder leiding van scheidsrechter Jannick van der Laan. Hij wordt bijgestaan door zijn assistenten Martijn Beijer en Freek Janssen. De vierde official is Alex Bos. Erwin Blank en Charl Schaap zijn de VAR en assistent-VAR.

OUD-SPELERS

In de selectie van Fortuna Sittard zitten twee assistent-trainers met een verleden bij SC Cambuur. Dominik Vergoossen en Robby Alflen speelden samen meer dan zestig wedstrijden voor de club uit Leeuwarden. In de selectie van SC Cambuur vinden we Calvin Mac-Intosch terug. Hij speelde een half seizoen in Sittard, waarin hij tot twaalf optredens kwam.

WEDSTRIJD KIJKEN?

De wedstrijd van zaterdag is volledig toegankelijk voor publiek. Voor het eerst in een paar maanden tijd zijn er ook weer uitsupporters welkom. De kaartverkoop daarvoor is inmiddels gestopt.

Het duel is te volgen op ESPN 1. Daarnaast doet Fortuna Sittard zoals gebruikelijk verslag via Twitter.