De voorbeschouwing op PSV - Fortuna Sittard

In de 27e speelronde van de Eredivisie staat er voor Fortuna Sittard een uitwedstrijd op het programma. In Eindhoven is PSV zondagmiddag om 16.45 uur de tegenstander. George Cox en Martin Angha zijn geschorst voor het treffen in Eindhoven. In deze voorbeschouwing lees je alles wat je moet weten.

De vorige speelronde

Fortuna Sittard wist de vorige speelronde de volle buit binnen te halen, tegen Willem II. In Sittard werd het 1-0 door een rake kopbal van Zian Flemming. PSV speelde een uitwedstrijd, tegen FC Utrecht. In Stadion Galgenwaard werd het 0-1 door een treffer van Eran Zahavi.

De geschiedenis

Fortuna Sittard en PSV stonden in Eredivisieverband tot op heden 44 keer tegen elkaar. Vier keer wist Fortuna Sittard aan het langste eind te trekken, zes keer eindigde het duel in een gelijkspel en 34 keer wist PSV te winnen. De laatste ontmoeting in Eredivisieverband was op 7 november 2021. In het Fortuna Sittard Stadion werd het toen 1-4. Andre Ramalho maakte een eigen doelpunt namens PSV. Namens PSV scoorden Ritsu Doan, Bruma (2x) en Ibrahim Sangare.

Arbitrage

De wedstrijd van aanstaande zondag staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. Hij wordt bijgestaan door zijn assistanten Richard Polman en Don Frijn. De vierde official is Martin Pérez. Jeroen Manschot en Marco Ribbink zijn de VAR en AVAR.

Oud-spelers

In de selectie van Fortuna Sittard zitten drie spelers met een verleden bij PSV. Michael Verrips (2011-2013), Nigel Lonwijk (2010-2020) en Yanick van Osch (2005-2020) maakten allemaal deel uit van de jeugdopleiding van de club. Tot een debuut in de hoofdmacht van de Eindhovenaren kwam het niet. In de selectie van PSV zitten geen spelers met een verleden bij Fortuna Sittard.

De wedstrijd kijken?

De wedstrijd van zondag is volledig toegankelijk voor publiek. Ook mogen er ‘gewoon’ weer uitsupporters bij aanwezig zijn. De kaartverkoop voor supporters van Fortuna Sittard is inmiddels gestopt.

Het duel is te volgen op ESPN 2. Daarnaast doet Fortuna Sittard zoals gebruikelijk verslag via Twitter. Na afloop van het duel is op ESPN 2 tevens de nieuwe documentaire ‘De mannen van Van Marwijk’ te zien.