De voorbeschouwing op Fortuna Sittard - Vitesse

Fortuna Sittard speelt woensdag de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen. Met de drie punten tegen FC Twente in de tas heeft de club goede zaken gedaan, maar de buit is nog niet binnen. De aftrap is woensdagavond om 20.00 uur.

De vorige speelronde

In de vorige speelronde wist Fortuna Sittard voor een ware stunt te zorgen. Op bezoek bij FC Twente, de nummer vier van de Eredivisie, werden de Tukkers met 1-2 verslagen. Zian Flemming maakte beide doelpunten voor de formatie van hoofdtrainer Sjors Ultee. Vitesse kende daarentegen een slechte generale voor woensdag. De mannen van trainer Thomas Letsch verloren in eigen huis van sc Heerenveen. Matus Bero opende weliswaar de score, maar dankzij twee doelpunten van Amin Sarr keerde de Friezen met een 1-2 overwinning op zak huiswaarts.

De geschiedenis

Fortuna Sittard en Vitesse stonden in Eredivisieverband tot op heden 29 keer tegenover elkaar. Vier keer wist Fortuna Sittard aan het langste eind te trekken, tien keer eindigde het duel in een gelijkspel en vijftien keer wist Vitesse te winnen. De laatste ontmoeting in Eredivisieverband was op 25 september vorig jaar. In Arnhem werd het 1-1, dankzij treffers van Mats Seuntjens en Nikolai Baden Frederiksen.

Arbitrage

De wedstrijd van woensdag staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. Hij wordt bijgestaan door zijn assistanten Rob van de Ven en Murat Kucukerbir. De vierde official is Robin Vereijken. Martin Perez en Johan Balder zijn de VAR en AVAR.

Oud-spelers

In de selectie van Fortuna Sittard zitten twee spelers met een verleden bij Vitesse. Doelman Michael Verrips maakte in het seizoen 2010/2011 onderdeel uit van de jeugdopleiding van AGOVV/Vitesse. Naast Verrips heeft ook Richie Musaba een verleden bij de club uit Arnhem. De middenvelder werd in 2013 opgenomen in de jeugdopleiding, waar hij tot 2018 bleef. In die zomer maakte hij de overstap naar het eerste elftal, alwaar hij tot één goal in één duel kwam. In de zomer van 2020 pikte Fortuna Sittard hem op, om hem vervolgens voor één seizoen te verhuren aan FC Dordrecht. Sinds dit seizoen maakt hij deel uit van het eerste elftal.

In de selectie van Vitesse vinden we oud-Fortunees Nikolai Baden Frederiksen terug. De aanvaller werd in de winter van 2020 gehuurd van Juventus. Hij kwam tot twee wedstrijden voor Fortuna Sittard, waarna het seizoen stop werd gezet door de uitbraak van het coronavirus. In de zomer van 2021 keerde Baden Frederiksen terug naar Turijn. Afgelopen zomer transfereerde hij naar Arnhem.

Wedstrijd kijken

De wedstrijd van woensdag is volledig toegankelijk voor publiek. Alle members kunnen gratis één iemand meenemen naar de wedstrijd. Daarnaast zijn alle kaarten voor dit duel slechts €5 per stuk. Bestel jouw tickets nu via tickets.fortunasittard.nl of op de wedstrijddag bij de ticketunit aan de Lissabonlaan. OP=OP!