DE VOORBESCHOUWING OP FORTUNA SITTARD - Sparta rotterdam

Dit weekend staat er voor Fortuna Sittard een inhaalwedstrijd op het programma. Op vrijdag 18 februari stond de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam op de agenda, maar wegens storm Eunice werd die wedstrijd uitgesteld. Na overleg werd de wedstrijd opnieuw ingepland, voor zaterdag 16 april. De aftrap is morgenavond om 18.45 uur. In deze voorbeschouwing lees je alles wat je over dit duel moet weten.

DE VORIGE SPEELRONDE

Fortuna Sittard wist in de vorige speelronde een punt te pakken op bezoek bij FC Utrecht. In de Domstad werd het 1-1, dankzij een doelpunt van Zian Flemming. Sparta Rotterdam ging de vorige speelronde met 2-1 onderuit, op bezoek bij Ajax. De Rotterdammers kwamen op voorsprong in de Johan Cruijff Arena, maar Ajax draaide dat kort na rust om.

DE Geschiedenis

Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam stonden in Eredivisieverband tot dusver 43 keer tegenover elkaar. Zestien keer wist Fortuna Sittard aan het langste eind te trekken, veertien keer eindigde het duel in een gelijkspel en dertien keer wist Sparta Rotterdam de punten mee terug huiswaarts te nemen . De laatste onderlinge ontmoeting was op 12 september 2021. In Rotterdam werd het destijds 3-1 voor de thuisclub.

Arbitrage

De wedstrijd van aanstaande zaterdag staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Hij wordt bijgestaan door zijn assistenten Joost van Zuilen en Johan Balder. De vierde official is Martin Perez. Pol van Boekel en Freek Vandeursen zijn respectievelijk de VAR en AVAR.

Oud-spelers

In de selectie van Fortuna Sittard zitten drie spelers met een verleden bij Sparta Rotterdam. Michael Verrips (van 2016 tot 2018), Paul Gladon (van 2009 tot 2015) en Deroy Duarte (van 2006 tot 2021) hebben allemaal onder contract gestaan bij de club uit Rotterdam. Daarnaast heeft assistent-trainer Rob Alflen in het seizoen 1996/1997 25 wedstrijden voor Sparta Rotterdam gespeeld. Daarin kwam hij tot één doelpunt. In de selectie van Sparta Rotterdam vinden we Mica Pinto terug. Hij stond 2,5 seizoen onder contract in Sittard en was een half seizoen aanvoerder.

wedstrijd kijken?

De wedstrijd van zaterdag is volledig toegankelijk voor publiek. Members van Fortuna Sittard kunnen kosteloos één iemand gratis meenemen naar deze wedstrijd. Zij dienen hiervoor hun vouchercode online te verzilveren die zij afgelopen week per mail hebben ontvangen. Daarnaast zijn alle tickets voor de reguliere vakken met 50% korting aan te schaffen. Meer over beide acties lees je hier.  

De Fernando Ricksen Side is uitverkocht, voor de overige vakken zijn nog wel tickets beschikbaar.  

Het duel is te volgen op ESPN 1. Daarnaast doet Fortuna Sittard zoals gebruikelijk verslag via Twitter.