De voorbeschouwing op Fortuna Sittard - PEC Zwolle

De 25e speelronde van de Eredivisie wordt zondagavond afgesloten met de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en PEC Zwolle. De kraker begint om 20.00 uur in het Fortuna Sittard Stadion. In deze voorbeschouwing lees je alles wat je moet weten.

De vorige speelronde

Fortuna Sittard nam het in de voorbije speelronde op tegen SC Cambuur. In een tumultueus duel wisten de Friezen uiteindelijk de volle buit te pakken, met een 2-1 overwinning. Deroy Duarte opende de score na twintig minuten, maar Tom Boere hielp Cambuur met twee treffers aan de overwinning. PEC Zwolle ging afgelopen weekend ook onderuit. De ploeg van trainer Dick Schreuder verloor met 2-0 van Heracles Almelo, door treffers van Luca de la Torre en Sinan Bakis.

DE GESCHIEDENIS

Fortuna Sittard en PEC Zwolle stonden in Eredivisieverband tot dusver negentien keer tegenover elkaar. Zeven keer wist Fortuna Sittard aan het langste eind te trekken, vijf keer eindigde het duel in een gelijkspel en zeven keer wist PEC Zwolle te winnen. De laatste onderlinge ontmoeting was op 11 december 2021. In Zwolle werd het 0-1, door een doelpunt van Nigel Lonwijk.

Arbitrage

De wedstrijd van aanstaande zaterdag staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Hij wordt bijgestaan door zijn assistanten Joost van Zuilen en Johan Balder. De vierde official is Robin Gansner. Martin van den Kerkhof en Dave Goossens zijn de VAR en AVAR.

Oud-spelers

In de selectie van Fortuna Sittard zitten twee spelers met een verleden bij PEC Zwolle. Zian Flemming stond twee jaar onder contract in Zwolle, waaronder één seizoen op huurbasis bij N.E.C. Nijmegen. Ook aanvoerder Ben Rienstra heeft een verleden in Zwolle. In het seizoen 2014/2015 speelde hij 35 wedstrijden voor PEC Zwolle, waarbij hij tot zes doelpunten kwam. Daarnaast heeft technisch manager Sjoerd Ars een verleden bij FC Zwolle, de voorganger van PEC Zwolle. In het seizoen 2010/2011 kwam Ars tot 27 treffers in 33 wedstrijden voor de blauwwitten.

Wedstrijd kijken?

De wedstrijd van zondag is volledig toegankelijk voor publiek. Onder het motto ‘Een volle tegen Zwolle’ mogen alle members (seizoenkaarthouders) gratis één extra ticket downloaden. Daarnaast zijn er nog losse tickets verkrijgbaar via Mijn Fortuna.

Het duel is te volgen op ESPN 1. Daarnaast doet Fortuna Sittard zoals gebruikelijk verslag via Twitter.